5-asser met palletwisselaar aan achterzijde • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

5-asser met palletwisselaar aan achterzijde

Axile G6 APC met de deur open (foto: De Ridder).

Axile toont op de AMB in Stuttgart voor het eerst de Axile G6 APC. Dit nieuwe verticale 5-assige bewerkingscentrum is bijzonder omdat deze aan de achterzijde een automatische tafel- of palletwisselaar heeft, zodat de voorzijde volledig toegankelijk blijft voor manuele belading of inrichten. “Iets dat tot op heden voor geautomatiseerde 5-assige machines in deze gantry bouwwijze onmogelijk was”, aldus het bedrijf.

De G6 APC beschikt standaard over twee pallets van 500 x 500mm, één in de bewerkingsruimte en één in het wissel- of beladingsstation. Een eigen palletpool met 6 tafels is in ontwikkeling, maar er is al een zeer flexibele FPC van Fastems met 12 of 24 pallets beschikbaar in diverse varianten. Uiteraard kunnen de standaard pallets ook direct beladen worden.

Complete G-serie

Axile, in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder, toont verder op de stand de complete range aan high-end 5-assige bewerkingscentra, de G-serie. Deze serie heeft als karakteritsieken: high speed machining met motorspillen van 15.000 of 20.000 O/min, lineaire assen voorzien van direct-drive met 0,1 µm resolutie meetsysteem, Kessler draai-/zwenktafel voorzien van dynamische torque motoren zonder backlash, en een Kessler hoofdspil met QCC voor minimale kosten en stilstand bij spilschade.

Verder kent de serie hoge nauwkeurigheden door toepassing van monitoring van vibraties en spilgroei, doelgerichte thermische compensatie. Het 5-assig kinematisch design maakt een nauwkeurige positionering van de lineaire- en roterende assen mogelijk. Verder hebben de machines een extreem goede toegankelijkheid in de werkruimte en is belading met kraan standaard. De G-serie is verder voorbereid op Industrie 4.0 voor betrouwbare procesbeheersing en energiemanagement.

Andere hoogtepunten van het merk op de beurs zijn: Gantry type 5-assige bewerkingscentra Axile G6 APC, G6 Compact, G8 en C-frame 3-assig high-speed bewerkingscentrum Axile V7.

Eén reactie op “5-asser met palletwisselaar aan achterzijde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven