49,6 miljoen voor ICT-onderzoeksprojecten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

49,6 miljoen voor ICT-onderzoeksprojecten

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben 49,6 miljoen euro ontvangen uit het Europese Zevende Kaderprogramma. Zij kregen dit geld voor hun bijdrage aan de uitvoering van ICT-onderzoeksprojecten.

Het totale budget dat was gereserveerd voor deze projecten, bedroeg 801 miljoen euro. 6,2 procent van dit bedrag komt dus ten goede aan de Nederlandse economie.

IJkdijk

Een voorbeeld van een dergelijk ICT-onderzoek is het project waarin TNO, samen met enkele Nederlandse en Europese partners, een zogenoemd ‘early warning’-systeem ontwikkelt. Dit systeem is opgebouwd uit sensornetwerken die de conditie van dijken meten. Via het internet wordt de informatie verzameld en via cloudcomputing wordt modelmatig gekeken of sprake is van een zich ontwikkelende dijkdoorbraak of overstroming. TNO bouwt hiermee voort op de ervaringen uit het project IJkdijk.

Zevende Kaderprogrogramma

In totaal zijn er 238 projecten goedgekeurd, in 61 projecten zijn Nederlandse bedrijven of kennisinstellingen vertegenwoordigd. Het geld is afkomstig uit het ICT-programma van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Commissie. Doel is het versterken van het concurrentievermogen van de Europese industrie en Europa in staat te stellen de toekomstige ontwikkelingen van ICT zodanig vorm te geven dat aan de behoeften van de samenleving en economie wordt voldaan.

50 miljard

In 2007 ging het Zevende Kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling van start. KP7 loopt tot en met 2013. In die periode trekt de Europese Commissie ruim 50 miljard euro uit voor het stimuleren van innovatie.

(bron: SenterNovem)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven