Ga naar hoofdinhoud

4 kW fiber eyecatcher bij Bystronic

Tijdens de tweejaarlijkse Competence Days van Bystronic viel er ook dit jaar weer het nodige te genieten aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van laser- en waterstraalsnijden en van kantpersen. De belangstelling van het meegereisde gezelschap ging in hoge mate uit naar de BySprint Fiber lasersnijmachine van Bystronic.

Het was een drukte van belang daar in Niederönz, tijdens de Competence Days 2013 die Bystronic in de tweede helft van september had georganiseerd. Alleen al uit België en Nederland waren veertig geïnteresseerden uit het bedrijfsleven afgereisd naar Zwitserland om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen.

 

Veel belangstelling voor de BySprint Fiber lasersnijmachine. Dankzij het vermogen van 4 kW kunnen nu tot 20 mm in staal en tot 15 mm roestvast staal en aluminium worden gesneden (foto: Jan Oonk)

Veel belangstelling voor de BySprint Fiber lasersnijmachine. Dankzij het vermogen van 4 kW kunnen nu tot 20 mm in staal en tot 15 mm roestvast staal en aluminium worden gesneden (foto’s: Jan Oonk)

 

4 kW

De BySprint Fiber lasersnijmachine is voor het eerst gepresenteerd op de EuroBlech 2010. Toen met een vermogen van 2 kW, maar inmiddels is ook een 3 kW- en 4 kW-versie op de markt. Ook in Nederland zijn een aantal machines van dit type geplaatst, waarvan de eerste bij Drameco in Coevorden en VMT in Culemborg. “We zien vooral de laatste tijd dat de belangstelling voor deze machine sterk toeneemt”, merkt office manager Cees Wolters van de Nederlandse vestiging in Hardinxveld-Giessendam op.

 

Meer over de Competence Days van Bystronic in een artikel dat in een komend nummer van Metaal Magazine verschijnt. Als u dit niet wilt missen: kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven