Ga naar hoofdinhoud

3Nine separeert tweeënhalf jaar onderhoudsvrij

De draaiautomaat bij Van der Zwan is uitgerust met een 3Nine Nova (foto: Tim Wentink)

Van der Zwan uit Nieuwkoop, op de voet gevolgd door Madern uit Vlaardingen, hebben ruim tweeënhalf jaar geleden als eerste in Nederland een olienevelseparator van 3Nine in gebruik genomen. Volgens beide ondernemingen is, in tegenstelling tot elektrostatische filters, het systeem van 3Nine minder onderhoudsgevoelig.

Voor zowel Van der Zwan als Madern waren gezondheidskwesties de voornaamste reden om te investeren in een olienevelseparator van 3Nine, in de Benelux op de markt gebracht door Glavitech uit Stellendam. “Sinds we het separatiesysteem van 3Nine hebben geïnstalleerd  merk je dat de lucht in de werkplaats zuiverder en minder vochtig is”, vertelt Wim van der Zwan, directeur van Van der Zwan die een Nova op een draaiautomaat met twee keer 70 bar koeldruk heeft laten installeren. Op een verstopping na in de afvoer, heeft Van der Zwan sinds de ingebruikname tweeënhalf jaar geleden nog geen onderhoud hoeven te plegen.

Gezondheidsklachten

“De gezondheidsklachten van enkele van onze werknemers waren direct te herleiden aan de verontreinigde lucht”, vertelt Roland Stittelaar, hoofd technische dienst bij Madern. Stittelaar spreekt over prikkende ogen, geïrriteerde huid en pijnlijke luchtwegen. Daarom heeft Madern samen met dochteronderneming AJB in Rozenburg inmiddels dertien olienevelseparatoren (tien type Anna en drie type Nina) van 3Nine in gebruik en sinds de ingebruikname zijn de klachten verdwenen. Uit testen blijkt dat de olienevelseparator een factor 700 minder deeltjes uitstoot in de lucht vergeleken met een elektrostatisch filter.

In het eerstvolgende nummer van Metaal Magazine verschijnt een uitgebreid artikel over de olienevelseparator van 3Nine bij Van der Zwan en Madern. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven