3i-Print voor industrieel 3D-printen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3i-Print voor industrieel 3D-printen

3D-geprint voorframe van een klassieke VW Caddy.

Simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWorks nemen samen deel aan formnext 2017 in Frankfurt van 14 tot 17 november. Daar presenteren de beide bedrijven nieuwe ontwerpprocessen, materialen en software voor industrieel 3D-printen en het gezamenlijke 3i-Print-project. 3i-Print maakt het potentieel van simulaties en industrieel 3D-printen voor automobielindustrie inzichtelijk.

3i-Print is een project van Altair, APWorks, csi entwicklungstechnik, EOS GmbH, GERG en Heraeus, om de mogelijkheden van simulaties en industrieel 3D-printen voor de automobielindustrie inzichtelijk te maken.

Op de stand van Altair en APWorks is een 3D-geprint voorframe voor een klassieke VW Caddy te zien, dat dankzij moderne simulatiesoftware en innovatieve materialen zowel lichter als sterker is dan het origineel. Door het ontwerp te optimaliseren met de vrijheden die 3D-printing biedt, is het team er tevens in geslaagd functionaliteit voor het passief en actief koelen van de elektrische aandrijving te integreren.

The making of

Engineers van csi entwicklungstechnik hebben de constructie van het VW Caddy-voorframe geoptimaliseerd met Altair’s HyperWorks applicaties. Vervolgens heeft APWorks alle onderdelen geprint op een EOS M 400 systeem, met behulp van het door APWorks ontwikkelde Scalmalloy materiaal, geleverd door Heraeus. Tenslotte hebben specialisten van Gerg met de 3D-geprinte onderdelen het nieuwe voorframe gecreëerd. Bezoekers kunnen zelf ‘The making of 3i-Print’ ervaren, tijdens een workshop op 15 november om 10.00 uur.

Altair en APWorks staan tijdens formnext in hal 3.1 op stand E69/F70.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven