3DExperience.Works stroomlijnt processen MKB (+video) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3DExperience.Works stroomlijnt processen MKB (+video)

"Met de introductie van 3DExperience.Works brengen we het platformeffect naar het MKB toe", aldus Bernard Charlès, vice-voorzitter/CEO Dassault Systèmes (foto's: Paul Quaedvlieg).

Dassault Systèmes introduceert het nieuwe softwareportfolio 3DExperience.Works, met applicaties voor SolidWorks-gebruikers en het MKB-segment. Het nieuwe platform combineert ontwerp-, simulatie- en ERP-applicaties voor multidisciplinair samenwerken op het 3DExperience-platform.

3DExperience.Works werd vorige week geïntroduceerd op SolidWorks World 2019 in Dallas, de jaarlijkse conferentie van Dassault Systèmes, gericht op de internationale 3D-design en engineering community.

Digitale oplossingen

“Kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd hebben digitale oplossingen nodig om te groeien, maar vinden vaak niet de oplossingen die geschikt zijn voor hun omvang”, vertelde Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes. “Met de introductie van 3DExperience.Works brengen we het platformeffect naar hen toe.”

DelmiaWorks

3DExperience.Works is gebaseerd op al bijna 25 jaar bestaande SolidWorks-toepassingen. Nu wordt het uitgebreid naar een nieuwe categorie bedrijfsgerichte oplossingen op het 3DExperience-platform. Dit nieuwe mkb-platform is gecreëerd na de overname van IQMS. Sindsdien heeft Dassault Systèmes de productie van ERP-applicaties voor fabrikanten in het middensegment van de markt omgedoopt tot DelmiaWorks.

Dassault Systèmes creëerde het nieuwe mkb-platform na de eerdere overname van IQMS. De productie van ERP-applicaties voor fabrikanten in het middensegment van de markt is sindsdien omgedoopt tot DelmiaWorks.

“We zien de voordelen van het 3DExperience-platform voor ontwerpers die SolidWorks gebruiken om hun bedrijf uit te breiden”, aldus Charlès. “De 3DExperience.Works-familie omvat nu ook DelmiaWorks om mainstream fabrikanten van dienst te zijn, met een volledige digitale oplossing voor hun bedrijfsvoering.

‘Benchmark’

Het 3DExperience-platform is volgens hem klaar om de benchmark te worden voor de bedrijfsvoering in MKB-bedrijven. “Door middel van goed geïntegreerde aanbiedingen voor productie en beheer, die eenvoudig, betaalbaar en gemakkelijk te implementeren zijn.”

Het nieuwe 3DExperience.Works kan straks kleine en middelgrote bedrijven in staat stellen om de waarden en kracht die het 3DExperience-platform momenteel al biedt aan grote OEM-ers en innovatieve engineers, te benutten. Denk aan een betere samenwerking, een hogere productie-efficiëntie, een betere bedrijfsflexibiliteit en betrokken werknemers.

Samenhang in digitale omgeving

Bedrijven kunnen volgens Dassault Systèmes hun werk doen met behulp van één samenhangende digitale omgeving in plaats van met een complexe reeks van verschillende oplossingen waarbij steeds tussen applicaties en interfaces geschakeld moet worden.

3DExperience.Works verbindt gegevens en stroomlijnt de bedrijfsprocessen van concept tot levering door middel van dashboardsjablonen, managed services, toegang tot industriegerichte communities en gebruikersgroepen, en applicaties die specifiek zijn voor een verscheidenheid aan functies.

SolidWorks World 2019

De introductie van 3DExperience.Works en DelmiaWorks waren de twee belangrijkste noviteiten in Dallas. De boodschap dit jaar was een samenhang tussen ‘Plan, design, simulate & manufacture’.

Er werd ook gekeken naar de manier van ontwerpen in de toekomst. Zo is daar xDesign, een applicatie die al een paar jaar bestaat en waarmee overal en altijd een ontwerp te maken is.


Met xShape zijn bepaalde vormen snel en gemakkelijk aan te passen aan de inhoud.

In navolging van xDesign wordt nu xShape geïntroduceerd. Met dit tool zijn bepaalde vormen snel en ‘organisch’ aan te passen aan de inhoud. xShape komt deze zomer op de markt.

Bekijk een video-impressie van de beurs

https://youtu.be/11swskWeTQg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven