3D Worknet met 3D printers naar Demoweek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D Worknet met 3D printers naar Demoweek

Tijdens de demoweek staat 3D Worknet bij Bendertechniek in Veenendaal. 3D Worknet produceert producten met ‘Rapid Manufacturing’-technieken. Met 3D printers worden maandelijks meer dan 10.000 producten geprint in Ede en wereldwijd verzonden. 3D Worknet zal zich echter tijdens de Demoweek 2011 presenteren als verkooporganisatie voor 3D printers

De klanten van 3D Worknet vinden hun weg via internet en kunnen hun 3D modellen invoeren en een keuze maken uit meerdere materialen, kleuren, nauwkeurigheid en afwerkingsniveau. De klant heeft daarbij de keuze om een zelfstandig ontworpen model in te voeren of een keuze te maken uit één van de modellen uit een shop, waarbij nog een eigen inbreng in de vorm van tekst is toe te voegen.

 

EOS metaalprinter

Tijdens de Demoweek 2011, zal 3D Worknet zich echter presenteren als verkooporganisatie van 3D printers. Er zullen drie printers getoond worden voor verschillende toepassingsgebieden. De EOS metaalprinter bouwt vanuit een poederbak laagsgewijs producten op, waarbij elke laag versmolten wordt op de voorgaande laag. Op deze wijze kunnen producten worden gemaakt met een homogene samenstelling met een hoge graad van ontwerpvrijheid. Praktisch elk 3D ontwerp kan geproduceerd worden. Metalen als aluminium, titanium, gereedschapstaal en zelfs wolfram zijn mogelijk. Zie ook de video hierboven.

 

3D papierprinter MCor

Tijdens de Demoweek wordt ook de 3D papierprinter van MCor Technologies geïntroduceerd in Nederland. Laagsgewijs worden A4 velletjes op elkaar gelijmd , waarbij al het overbodige papier wordt weggesneden. Op deze wijze worden 3D modellen vervaardigd. Deze 3D printer blinkt uit door eenvoud en het gebruik van papier maakt deze technologie niet alleen eco-vriendelijk maar ook bijzonder goedkoop in het gebruik. Desgewenst kan reeds gebruikt papier worden ingevoerd en de modellen kunnen achteraf ook nog geïmpregneerd en gehard worden, zie de video hierboven.

 

 

Z-corp

Met de technologie Z-Corp ‘gipskleuren’-printing kan in kleur geprint worden. Van maquettes tot vaasjes, maar ook gereedschappen voor de verpakkingsindustrie zijn toepassingen voor deze technologie. De duurzaamheid van de geprinte producten kan daarbij nog verhoogd worden door ze met hars te impregneren en uit te bakken. Zie de video hierboven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven