3D-printer geeft Lapp impuls aan oplossingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D-printer geeft Lapp impuls aan oplossingen

Links de originele connectorkap voor een motorstarter, rechts de zelf ontwikkelde connectorkap met de (nu eigen fabricaat) wartel op de gewenste plek (foto: Ad Spijkers)

Voor het maken van klantspecifieke connectoren en/of wartels maakt Lapp al enige tijd gebruik van een zelf aangeschafte, professionele 3D-printer. Deze machine stond vorig jaar op de WoTS ‘live’ te produceren en trok veel aandacht. Dat zo’n dure printer niet voor marketingdoeleinden gekocht is spreekt voor zich. Aandrijftechniek ging op bezoek bij Lapp Benelux in Waalre om uit te vinden waarom dan wel.

Gijs op de Weegh van de afdeling Lapp Systems ontvangt ons. Deze afdeling is opgericht om op het gebied van kabels, connectoren, wartels en toebehoren totaaloplossingen te bedenken voor klanten en om problemen te verhelpen die niet met standaard producten op te lossen zijn. “Met een eigen 3D-printer kunnen we snel klantspecifieke producten ontwerpen of bestaande connectoren redesignen” zegt Op de Weegh. “We kunnen nu een stuk meerwaarde bieden aan onze klanten. Een andere belangrijke factor is dat we niet afhankelijk zijn van een printcentrum en zo ook onze ideeën binnenshuis houden”.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven