3D printen met onbeperkte lengte • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D printen met onbeperkte lengte

‘The first continuous 3D printer’. Zo omschreef Voxeljet Systems tijdens de EuroMold 2012 de VXC800 3D printer. Inderdaad een opmerkelijke machine. Door te printen in een schuin vlak kun je producten opgroeien met een onbeperkte lengte.

Bij een eerste kennismaking lijkt de VXC800 3D printer wel wat op kastenloos gieten: het poeder waarin de producten opgegroeid worden schuift door de machine. Om het product te kunnen laten opgroeien wordt het product door middel van ‘selective bonding’ gemaakt op een schuin vlak. Op deze manier zijn producten met een onbeperkte lengte mogelijk: hoe poeder met daarin de producten schuift door de machine.  Voor meer specificaties zie de bijgevoegde brochure:

 

pdf bestand  3D_printer_VXC800

 

Voxeljet width =

De 3D printer VXC800 van Voxeljet tijdens de EuroMold 2012 in Frankfurt. Het eigenlijke printen geschiedt op een schuin vlak. Zie ook de video hieronder:Voxeljet width =

Aan de achterzijde van de 3D printer schuiven poeder en opgegroeide producten uit de machine. De lengte kan onbeperkt zijn (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de EuroMold zie digitale foto-album Metaal Magazine)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven