3D Hubs in top-10 startups LinkedIn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D Hubs in top-10 startups LinkedIn

3D Hubs behoort tot de LinkedIn top-10 van startups in Nederland in 2020. De 10 maakten ondanks of wellicht dankzij de coronacrisis een sterke groei door. Zo bewees 3D Hubs tijdens corona zijn waarde toen lockdowns wereldwijd productielijnen stillegden. Met 3D Hubs hadden bedrijven een alternatieve uitwijkmogelijkheid binnen handbereik.

De startup uit Amsterdam is in 2013 opgericht en heeft 135 fulltimers in dienst heeft.

Productieplatform

Het is een online productieplatform waarop verschillende productiemachines wereldwijd zijn aangesloten.

Het bedrijf werkt met on-demand manufacturing en rapid prototyping, biedt snelle offertes (binnen enkele seconden) en snelle levering (binnen enkele dagen).

Het bedrijf is volgens de samenstellers van de lijst sterk in fabricage, SQL en 3D-printen. Het gaat om CNC-frezen en -draaien, 3D printen, spuitgieten en plaatstaalproductie op 60 verschillende materialen en met 9 afwerkingen.

De werkgebieden liggen vooral in engineering, verkoop en op operationeel vlak. Grote klanten zijn Nasa, Audi, ABB en HP.

Groeigeld en nieuwe mensen

In de tweede editie van de jaarlijkse Top Startups-lijst staan 10 Nederlandse bedrijven die nog steeds groeigeld ophalen en nieuwe mensen aannemen.  

Voor het samenstellen van de lijst zijn miljoenen interacties geanalyseerd van de ruim 8 miljoen gebruikers die LinkedIn in Nederland heeft.

Hierin werd vooral rekening gehouden met 4 factoren: personeelsgroei, interesse van werkzoekenden in vacatures, interactie op het platform met bedrijven en medewerkers en hoeveel talent deze startups aan zich wisten te binden.

Nederlandse bedrijven

Om in aanmerking te komen voor de lijst mochten bedrijven maximaal 7 jaar geleden opgericht zijn, moesten ze minimaal 50 fulltime medewerkers op de loonlijst hebben en als particuliere onderneming geregistreerd zijn met het hoofdkantoor in Nederland. 

3D Hubs staat op plek 10 en is het enige bedrijf in industriële techniek. Verder zitten in de top-10 2 bedrijven uit de voedingssector, 2 IT-bedrijven en 2 bedrijven in transport.

De top-3

  1. Picnic Technologies (voeding)
  2. Felyx (transport)
  3. Dott (transport)

Bekijk de top-10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven