3D CAD/CAM-middag bij Somatech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D CAD/CAM-middag bij Somatech

Op dinsdag 15 juni nodigt Somatech de metaalbranche uit in Ede voor een themamiddag over 3D CAD/CAM. Deze middag staat in het teken van de geautomatiseerde werkvoorbereiding.

Tijdens de middag van Somatech wordt Inventor 3D CAD gepresenteerd. Om daarna de verschillende machines in de verspaning correct aan te sturen levert Somatech Esprit CAM-software. Esprit heeft een directe koppeling naar Inventor. Tot slot wordt aan het eind van de middag het gebruik van beide systemen in de praktijk toegelicht door Bert Seckel van Staalmach. Staalmach is producent van klantspecifieke spanmiddelen. Deze spanmiddelen worden allen door eigen engineering en werkvoorbereiding van Staalmach ontworpen en geproduceerd.

CAD CAM

Een goed geautomatiseerde werkvoorbereiding is van belang omdat in de metaal opdrachten gekenmerkt worden door korter wordende levertijden  en kleinere series. Terwijl de daadwerkelijke productietijd maar een fractie is van deze werkvoorbereiding. de video toont een toepassing van Esprit in combinatie met Mazak.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven