3D CAD betaalt beter dan 2D • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D CAD betaalt beter dan 2D

Uit het in opdracht van Cadjobs.nl uitgevoerd CAD salarisonderzoek blijkt dat 3D CAD engineers gemiddeld 10% meer verdienen dan collega’s die met 2D CAD systemen werken. Een sector met veel R&D zoals machinebouw of een internationaal georiënteerde sector als Oil & Gas maakt veel gebruik van 3D software. Salarissen liggen hier dan ook aanzienlijk hoger dan in bijvoorbeeld de bouw of interieur, waar nog veel met 2D CAD software gewerkt wordt.

Het gemiddelde bruto maandsalaris salaris van een CAD tekenaar (MBO) ligt net boven de €2500voor een constructeur (HBO) is dat €3.100,-.  Ook blijkt dat CAD engineers structureel minder verdienen dan ICT-professionals. Het feit dat CAD engineers net zo schaars zijn als ICT’ers komt niet in de beloning tot uiting. De gemiddelde CAD engineer verdient een bruto maandsalaris van €3.065,67 ten opzichte van €3.649,67 voor een ICT’er. Zie het bijgevoegde rapport:

 

 CADsalarisonderzoek 2010-2011.

 

Glimlachend naar het werk

Het salaris blijkt daarom de belangrijkste reden te zijn om van baan te veranderen, hoewel ‘op zoek naar nieuwe uitdaging’ bijna net zo vaak genoemd wordt.  Twee op de drie CAD engineers heeft geen salarisverhoging ontvangen in 2010. Het overgrote merendeel van de respondenten toont zich tevreden over zijn baan en gaat glimlachend naar zijn werk. Diezelfde meerderheid is redelijk tot zeer tevreden over zijn huidige arbeidsvoorwaarden.

 

Nieuwe baan

Toch staat een kleine meerderheid open voor een nieuwe baan of is echt actief op zoek. Ruim een op de vijf van de respondenten heeft concrete plannen om van baan te veranderen, een op de vijf geeft aan niet in de markt te zijn voor een nieuwe functie.  Ruim twee op de drie CAD engineers neemt deel aan een pensioenregeling via zijn werkgever, opvallend is dat bijna de helft aangeeft geen goed inzicht te hebben in hun pensioenregeling. Het onderzoek is in opdracht van Cadjobs.nl uitgevoerd door De Breed & Partners in de periode juli t/m november 2010. Aan het onderzoek deden ruim 700 respondenten mee, het gemiddeld aantal jaren werkervaring bedroeg negen jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven