3 kW Adige fiberlaser snijdt bij Zantech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3 kW Adige fiberlaser snijdt bij Zantech

“Meer gebruiks-mogelijkheden”, dat noemt directeur Bart van der Zande van Zantech in Oss een van de afwegingen voor de aanschaf van de nieuwe 3 kW Lasertube fiber van Adige. In tegenstelling tot de klassieke CO2-buislaser heeft deze vastestoflaser weinig moeite met reflecterende materialen.

De vastestoflaser van Zantech heeft het laserlicht een golflengte van 1,06 µm, beduidend kleiner dan de 10,64 µm van de CO2-gaslaser. Dat kortgolvige licht wordt beter geabsorbeerd door het metaaloppervlak en dat is de reden dat de LT fiber ook goed uit de voeten kan met reflecterende materialen, in tegenstelling tot de CO2-laser.

 

Minder energie

Denk bij reflecterende matrialen aan metalen als roestvast staal, aluminium, koper en messing. Volgens importeur Van Gameren in Prinsenbeek, de vertegenwoordiger van Adige in ons land, kan in zo’n situatie de snijsnelheid bij materialen als RVS en aluminium wel 40 tot 60 procent hoger liggen in vergelijking met een CO2-laser.  Ook niet onbelangrijk: de LT fiber verbruikt daarbij zo’n 30 procent minder energie.

 

In een volgend nummer van Metaal Magazine in een reportage meer informatie over de 3 kW Adige fiberlaser van Zantech. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement. In Metaal Magazine nr. 1/2011 is een in artikel het verschil tussen vastestoflasers en gaslasers verklaard. Vraag hier dit nummer aan (wel met vermelding naw-gegevens).

 

De onderstaande video toont een combilaser van Adige BLM in actie:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven