247TailorSteel verbouwt voor tweede fabriek Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

247TailorSteel verbouwt voor tweede fabriek Nederland

De verbouwing van het pand in het Brabantse Oud Gastel voor 247TailorSteel is in volle gang. Het wordt de tweede productiefaciliteit van het bedrijf in Nederland en de grootste van 247TailorSteel tot nu toe. “Er wordt met man en macht gewerkt om deze nieuwe fabriek in het voorjaar van 2023 te openen.De fabriek beslaat 25.000 m2 op een terrein van 40.000 m2

De tweede Nederlandse vestiging, aan de Rietschotten in Oud Gastel, is in juli 2022 al aangekondigd. Een belangrijk onderdeel bij de fabrieken van 247TailorSteel is de vloer. Deze moet voldoende gewicht kunnen dragen om de agv’s (automatic guided vehicles) zonder problemen te kunnen laten rijden.

Gewapende vloer

Om aan de specificaties te voldoen wordt ruim 24.000 m² ondergrond vervangen door een gewapende vloer. Gelijktijdig wordt er gewerkt aan de elektrische installatie en andere installaties zodat alles zorgvuldig weggewerkt kan worden.

247TailorSteel hoopt in maart de eerste elf bewerkingsmachines te installeren. Het gaat hierbij om plaatlasersnijmachines, kantbanken en buislasersnijmachines.

Met de nieuwe vestiging geeft het bedrijf aan de dienstverlening naar de klanten in Zuidwest-Nederland en België nog verder te verbeteren. “Zo profiteren zij van een snellere levering.”

Derde fabriek Duitsland geopend

Tevens is de productiefaciliteit in het Duitse Langenau (tussen Stuttgart en München) op 23 november officieel geopend. Met deze nieuwe fabriek, de derde in Duitsland, is het machinepark van 247TailorSteel gegroeid tot 46 lasersnijmachines, 35 kantbanken en vijftien buislasersnijmachines.

Met een productieoppervlak van 15.000 m² is de fabriek aanvankelijk uitgerust met vier lasersnijmachines, vier kantbanken, drie buislasersnijmachines en twee machines voor kantafronding.

Met deze vestiging kan 247TailorSteel de klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk een nog betere service en een snellere levering van de producten bieden.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor tevens fabriek in het Nederlandse Varsseveld, heeft behalve de fabriek in Langenau verder nog vestigingen in het Duitse Oyten (bij Bremen) en Hilden (bij Düsseldorf). De fabriek in het Belgische Hooglede (nabij Roeselare) is nog in aanbouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven