Ga naar hoofdinhoud

247TailorSteel breidt verder uit in Duitsland

247TailorSteel start een nieuwe productiefaciliteit in het Duitse Hilden. Daarmee breidt de fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen verder uit in Duitsland. De nieuwe fabriek komt in Hilden, nabij Düsseldorf, en krijgt eerst een capaciteit van 4 lasersnijmachines en 4 kantbanken. De bouw start naar verwachting in het laatste kwartaal van 2019 en is in de zomer van 2020 volledig in gebruik.

Het bedrijf heeft behalve de vestiging in het Nederlandse Varsseveld ook een vestiging in het Duitse Oyten, bij Bremen. In totaal gaat het om 30.000 m2 productieoppervlak. Met de vestiging in Hilden komt er 10.000 m2 bij.

“Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten”, zegt CEO Paul Schipper.

Nieuwe eigenaar

Nog maar enkele maanden geleden verkocht de oprichter van het bedrijf Carel van Sorgen 60% van zijn aandelen aan de investeringsmaatschappij Parcom Capital. Daarmee kan het bedrijf de activiteiten in Europa verder uit te breiden en wordt de door hem ingezette groei voortgezet.

“We willen de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden”, vertelt Schipper.

“Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. We zijn al marktleider in Nederland en zetten nu een volgende stap om onze positie ook op de Duitse markt te versterken.”

45 medewerkers

De bouw van de Hilden-faciliteit zal in het najaar van 2019 van start gaan en de vestiging zal naar verwachting in de zomer van 2020 volledig in gebruik zijn. In de 10.000 m2 grote fabriek zullen in eerste instantie 45 medewerkers werken. 247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark.

Hilden start in het begin met 4 lasersnijmachines en 4 kantbanken. 247TailorSteel is bij de keuze voor de vestigingsplaats ondersteund door de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK) en NRW.Invest.

Marktaandeel verhogen

Het bedrijf, met meer dan 18.000 klanten en in 2018 een omzet van 70 miljoen euro, heeft met deze uitbreding de ambitie om het marktaandeel en de productiecapaciteit bij Duitse klanten te verhogen.

“Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn en onze innovatieve producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren,” vertelt sales director Florian Matt. “Dankzij ons Sophia-portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven