2 miljoen voor TechValley • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

2 miljoen voor TechValley

TechValley krijgt ruim 2 miljoen euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) met cofinanciering van provincie Noord-Holland. Het netwerk van 11 MKB-maakbedrijven in Noord-Holland heeft Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd hen te ondersteunen bij het bevorderen van innovatie binnen deze sector. Dit om hun concurrentiepositie ook in de toekomst te kunnen behouden.

Met het project TechValley is nu succesvol de beschikking voor subsidie binnengehaald om innovatieprojecten uit te voeren en de technische maakbedrijven in Holland boven Amsterdam zichtbaarder te maken.

Dit ook ten behoeve van aantrekken van talent naar deze regio. TechValley wil een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie realiseren.

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

‘Motor regionale economie’

“Als Ontwikkelingsbedrijf zetten we stevig in op de versterking van de innovatiekracht van regionale MKB bedrijven”, zegt Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN. “Bijna 80% van de banen komen uit het MKB. Het is daarmee de motor van de regionale economie.”

“Dat de regio ook prachtige machinebouwbedrijven in huis heeft is vaak nog onbekend. Met TechValley gaan we daar zeker verandering in brengen. De verkregen Europese subsidie geeft aan dat het potentieel van de regio wordt herkend en erkend.”

Innovatieprojecten

Binnen TechValley staan 11 concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben allen betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen.

In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

Big data technieken

“Studenten van de technische opleidingen kunnen binnen de innovatieprojecten kennismaken met big data technieken, die bij de deelnemende maakbedrijven ingezet worden om het faalgedrag van hun machines te kunnen voorspellen”, zegt Tjeerd van der Ploeg, Lectoraat Big Data Inholland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven