16,2 miljoen euro voor nanotechnologie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

16,2 miljoen euro voor nanotechnologie

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken stelt in
2008 via innovatieprogramma Point-One 16,2 miljoen euro beschikbaar voor de
ontwikkelingen op het gebied van nano-elektronica en embedded systemen.

Met deze financiële ondersteuning kunnen bedrijven en instellingen haalbaarheidsprojecten, R&D-projecten en Europese projecten realiseren, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nano-elektronica en embedded systemen.
 
Nano-elektronica en embedded systemen zijn de bouwstenen voor de samenleving van de toekomst. Om de positie van het Nederlandse bedrijfsleven te behouden en verder uit te breiden, hebben enkele belangrijke Nederlandse spelers het innovatieprogramma Point-One opgezet. Behalve naar omzetstijging voor de sector, streeft het programma naar additionele arbeidsplaatsen, betere toegang tot onderzoeksfaciliteiten en groei van het aantal bedrijven in de sector.
 
Aanvragen voor R&D-projecten en Europese projecten kunnen sinds 23 juli bij Senternovem worden ingediend, voor MKB-haalbaarheidsprojecten met ingang van 4 augustus. Voor R&D- en Europese projecten is de uiterlijke aanvraagdatum 26 september 2008. Voor haalbaarheidsprojecten sluit deze op 14 november 2008.
 
De R&D projecten en de Europese projecten worden in een tenderprocedure beoordeeld, de haalbaarheidsprojecten in een doorlopende procedure (FIFO procedure). Voor de Europese projecten dient een ITEA2, MEDEA+ of een Catrene label te zijn verkregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven