Ga naar hoofdinhoud

1500 mm lange slijpbank voor Feyen

Metaalbewerking Feyen uit Hamont-Achel (B) heeft geïnvesteerd in grote, CNC-bestuurde precisie-slijpmachine: een G&H RS-1500. Het getal verwijst naar de maximale slijplengte van deze slijpmachine van Geibel & Hotz uit Duitsland. Een bovenmodale slijpbank dus.

Voor Metaalbewerking Feyen is anticyclisch investeren de normaalste zaak van de wereld. De bepalend factor voor aankoop van de G&H RS-1500 CNC-precisieslijpmachine is de stijgende vraag naar groter werk in machinebouw bij een hogere kwaliteit ook in hardere materialen. Marktverkenning in Europa en Azië (inclusief Japan) met een open oog voor jongste innovaties op slijpgebied, resulteerde dit keer in aankoop van een grote slijpmachine  van het Duitse merk Geibel & Hotz. Dit met assistentie door van Waasdijk Machines

 

350 x slijpen

Opbouw van de de G&H RS-1500 CNC-precisieslijpmachine

 

Snelspankop

Bijzondere kenmerken van de modulair opgebouwde en ondanks volledige omkapping goed toegankelijke precisieslijpmachine (resolutie lineair meetsysteem: 0,0005mm) zijn ondermeer de speciale hoofdspindel, hydrostatische geleiding van de traploos zwenkbare B-as, de gestuurde C-as en losse kop, slijpschijfdiameters tot maximaal 500 mm diameter, stabiele vlakke en prismageleidingen en de voor de operator simpel te bedienen, moderne besturing. Voor opvoeren van de flexibiliteit bedacht Feyen zelf een extra optie, die G&H Schleiftechnik uitgetest op de machine aanbrengt: een CamLock snelspankop, waarmee automatisch geklemd meteen de eerste keer het juiste eindresultaat efficiënt is af te leveren.

 

Meer info over de RS machines van G&H in de bijgevoegde brochure:

 

pdf bestand  Brochure RS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven