Ga naar hoofdinhoud

14 lasapparaten voor Gered Gereedschap

Indi heeft 14 lasapparaten gedoneerd aan Gered Gereedschap. De apparatuur is bestemd voor scholen in Oeganda die jongeren gaan opleiden tot metaalbewerkers en lassers.  

Begin dit jaar heeft Indi het kantoor verhuisd naar een nieuwe locatie. De groothandel/webshop met technische onderdelen had toen een hoop producten over.

“Deze zijn geveild onder de INDI-helden en de opbrengst van 4000 euro is gebruikt om de lasapparaten aan te schaffen voor Gered Gereedschap”, meldt Indi op LinkedIn.

Indi reageerde op de eerdere oproep van Gered Gereedschap. Aanvankelijk had Gered Gereedschap behoefte aan 40 lasapparaten. Na diverse donaties waren na verloop van tijd nog 14 lasapparaten nodig.

Productspecialist Cornelis Visser van Indi (die tijdens de veiling veilingmeester was) is enorm te spreken over het opgehaalde bedrag, en de apparatuur die daarmee kon worden aangeschaft.

‘Steentje bijdragen’

Indi is met de lasapparaten langsgegaan bij Gered Gereedschap. “Wij zijn ontzettend trots om op deze manier hier een steentje aan bij te mogen dragen.”

Gered Gereedschap was zeer blij met de donatie. Momenteel is de organisatie bezig met het inrichten van een aantal scholen met gereedschappen en machines voor metaalbewerking in Oeganda.

Op deze manier kunnen leerlingen er een vakopleiding volgen en daarna zelfstandig aan de slag om allerlei benodigdheden in de regio te gaan maken. 

Per container naar Oeganda

De lasapparaten gaan samen met andere ingezamelde gereedschappen en machines dit voorjaar per container vanuit Gouda op transport naar Oeganda. De apparatuur komt naar alle waarschijnlijkheid begin deze zomer aan op de scholen.

Meer info:

Bekijk op LinkedIn een filmpje van het bezoek dat Indi bracht aan Gered Gereedschap.

Bekijk een video van Gered Gereedschap over ondernemerschap stimuleren in Oeganda:

Lasmachines over? Gered Gereedschap wil ze hebben (23 december 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven