11 juni seminar Hurco, Hagro en Edgecam • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

11 juni seminar Hurco, Hagro en Edgecam

De techniek en de voordelen van “chip thinning” komen alleen tot hun recht indien de bijbehorende verspaningscondities constant blijven tijdens de freesbewerking. Er wordt tijdens het seminar uitgelegd welke rol een CAM-systeem daarin speelt. 

‘Chip thinning’  is een benaming voor een nieuwe freesstrategie waarbij gestreefd wordt naar slanke spanen,  constante spaandoorsneden en frezen met benutting van de volledige snijkantlengte. Om de praktijk van deze techniek live aan een bewerkingscentrum onder spaan te laten zien, organiseren Hagro Precisie, Hurco en Edgecam op woensdag 11 juni 2014 gezamenlijk een seminarmiddag.

 

Bij “chip thinning” gaat men tijdens het frezen met de snedebreedte bewust onder de 30% van de freesdiameter zitten met als doel de tandvoeding en snijsnelheid te kunnen verhogen. Tijdens het seminar zal blijken dat men in dergelijke situaties de tandvoeding met wel 400% kan verhogen bij een snijsnelheidsverhoging van 200% tot 300%. Als bijkomend voordeel in deze toepassing kan men de volledige snijkantslengte van de frees benutten wat een gunstig effect heeft op de gereedschapskosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven