Ga naar hoofdinhoud

100ste Haas-bewerkingsmachine voor Fischer

De nieuwe CNC-machine, een Haas Super Mini Mill, werd onthuld tijdens een plechtigheid, die werd bijgewoond door Reinhold en Edeltraud Fischer, de oprichters en eigenaars van Fischer System-Mechanik GmbH. Tevens waren ook aanwezig: senior managers van het bedrijf, lokale ambtenaren, hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van Haas Automation Europe en zijn lokale Haas Factory Outlet (HFO), een divisie van Dreher Aktiengesellschaft.

Fischer System-Mechanik is gevestigd in Durchhausen, een stad op zo’n 50 kilometer ten noorden van het Bodenmeer. Het bedrijf werd opgericht in 1980. Fischer System-Mechanik maakt gebruik van CNC-gestuurde freesmachines en draaimachines met een robot voor werkstukbelading. Dat stelt het bedrijf in staat grote partijen en series complexe, kwalitatief hoogwaardige precisieonderdelen te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orthopedische implantaten en auto-onderdelen. Het bedrijf levert producten op basis van kanban, met een kanbansysteem gebeurt de productie op basis van verbruik. Wanneer de voorraad onderdelen die nodig zijn voor de productie tot een bepaald punt is gedaald, wordt er een signaal gegeven aan het proces stroomopwaarts om de voorraad weer bij te vullen. Als signaal voor herbevoorrading worden zogenaamde kanbankaarten gebruikt, Kanban is overigens Japans voor ‘signaal’. Daarnaast ontwikkelt en levert Fischer System-Mechanik ook prototypes en eenmalige componenten.

 

Fischer-10-red-350px

Honderd Haas-machines zijn al in gebruik bij Fischer System-Mechanik (foto: Fischer)

 

“De fabriek van Fischer System-Mechanik telt momenteel ongeveer 150 bewerkingsmachines”, zegt Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe. “De meeste daarvan zijn Haas VF-freesmachines en Haas Mini Mills. Het bedrijf kocht zijn eerste Mini Mill in 2002 en gebruikt die nog steeds twaalf uur per dag, tien jaar na de datum van installatie.”


In Haas geïnvesteerd
Dat een bedrijf zoals Fischer, dat hoge kwaliteitseisen en verwachtingen heeft, zo fors investeert in Haas, spreekt boekdelen over de betrouwbaarheid van de machines en ook over de kwaliteit van de service en ondersteuning door de lokale HFO, Dreher. Gevraagd naar de reden waarom hij koos voor Haas-machines, is Reinhold Fischer duidelijk. “Ze bieden je het meest waar voor je geld,” zegt hij, “ze zijn betrouwbaar en ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plus, je krijgt uitstekende ondersteuning.”

“In de Verenigde Staten zijn er tal van productiebedrijven die meer dan 50 CNC-gestuurde Haas-machines gebruiken voor hun productieactiviteiten”, voegt Reynvoet eraan toe. “Haas startte zijn Europese activiteiten iets meer dan tien jaar geleden. Dit is dus niet alleen voor Fischer maar ook voor ons reden tot vieren. We verwachten dat steeds meer bedrijven in Europa in de komende jaren zullen willen investeren in bewerkingsmachines die een betere prijs/prestatieverhouding bieden en een lagere Total Cost of Ownerschip.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven