1000ste machine aan GF-serviceplatform • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

1000ste machine aan GF-serviceplatform

De Messenger-module van het rConnect digitaal serviceplatform van GF Machining Solutions.

GF Machining Solutions heeft de 1000ste CNC-machine aangesloten op het eigen rConnect digitaal serviceplatform. Die verbinding werd in november gelegd op een Mikron Mill P 800 U freesmachine bij het Zwitserse Fraisa ToolSchool.

rConnect startte in 2017. Sindsdien zijn er steeds meer modules toegevoegd. De cockpit van rConnect biedt toegang tot informatie over alle machine-activiteiten. Grote voordeel is dat het serviceplatform werkt voor alle machines van GF Machining Solutions, dus bij frees-, vonk én laseroplossingen.

Live Remote Assistance

De Live Remote Assistance (LRA)-module van rConnect verbindt machines van gebruikers realtime met de diagnosecentra van GF. Zo kan bij uitval van een machine snel gereageerd worden. Dat scheelt kostbare tijd, zeker als de afstand tot de productielocatie van de klant groot is.

Deze module vergroot de beschikbaarheid en efficiëntie van de machine, omdat gebruikers via pc of tablet van op afstand toegang krijgen tot hun machineparken, inclusief mens/machine-interface (HMI’s) en CNC-besturing van hun machines. 

Met de LRA-module krijgen klanten snelle, deskundige ondersteuning op een beveiligd kanaal en dat betekent waardoor het stellen van de diagnose, de productie en de follow-up verbetert.

Tegelijkertijd biedt LRA snelle, directe assistentie en functies, die variëren van audio, video, chat, tot bestandsoverdracht en schermdeling. Ook is er volledige traceerbaarheid omdat logboekbestanden worden opgenomen.

Berichten-module

De rConnect Messenger-module biedt gebruikers toegang tot machinegegevens vanaf een mobiel apparaat, zodat ze via een app altijd zijn verbonden met hun machineparken. 

Dat betekent dat ze realtime de status van elke aangesloten machine zien en de voortgang in het productieproces overal kunnen volgen. Ook kan de gebruiker, als zich een incident voordoet, direct een serviceaanvraag versturen, voor een ​​snelle diagnose.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven