0,01 mm op 10 m Boessenkool met Juaristi • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

0,01 mm op 10 m Boessenkool met Juaristi

In december van dit jaar zal bij machinefabriek Boessenkool een nieuw bestelde kotterbank worden geïnstalleerd. Het betreft een floortype kotterbank van fabrikant Juaristi. Specificaties: X, Y, Z -as respectievelijk 20 m, 6 m en 3 m met een vermogen van 180 kW.

De nieuwe Juaristi van Boessenkool is geschikt voor productgewichten tot 120 ton en heeft daarnaast een roterende tafel van 3 m x 3,5 m geschikt voor productgewichten tot 50 ton op de pallet. Deze machine kan grote werkstukken produceren met nauwkeurigheden beter dan 0,01 mm per 10 m.

 

Yim

Die nauwkeurigheid zal in de visie van Boessenkool in de nabije toekomst nog meer concurrerend worden als dergelijke micro-marges  zelfs nog nauwkeuriger gemeten kunnen worden. Dat gaat gebeuren als het nieuwe meetsysteem YIM3D van Dutch Sigma operationeel is. Boessenkool participeert in de ontwikkeling van Yim

 

Verdubbeld

De opschaling van de bedrijfsactiviteiten vereist logischerwijs ook een opschaling van de productiecapaciteiten en huisvesting, voor deze laatste is het aanpalende industrieterrein aangekocht, waarmee met 11.000 meter extra perceel oppervlak het grondstuk van Boessenkool ruimschoots verdubbeld en ruimte biedt voor verdere toekomstige uitbreidingen. Met nieuwe kotterbank zijn de bestaande fabriekshallen volledig bezet. Op de foto hierboven directeur Eelco Osse: ”Inspelen op de behoeften in de markt”.

 

De video hieronder toont een Juaristi TS5 MG30 die Bendertechniek aan Thomassen geleverd heeft. Dit is een andere werkmaatschappij van de Osse Equipment Manufacturing Group waartoe ook Boessenkool behoort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven