Schiess in financiële problemen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schiess in financiële problemen

Schiess GmbH moet reorganiseren omdat het in financiële problemen is gekomen. De machineproducent heeft gekozen voor een ‘zelfregistratieprocedure’, waardoor er financiële ruimte is om in ieder geval 2 maanden (tot eind maart) door te gaan.

De zelfregistratieprocedure in Duitsland is een juridisch kader voor bedrijven die hun lopende bedrijfsactiviteiten willen voortzetten tijdens een herstructurering. Anders dan bij reguliere insolventieprocedures (zoals uitstel van betaling of faillissement) blijft de verantwoordelijkheid – ook voor de reorganisatie – in handen van het management.

Capaciteit beter benutten

De reorganisatie omvat vooral een aanpassing van het productportfolio. Verder wil het bedrijf zich gaan richten op innovatieve machines en retrofit-activiteiten, die maken dat de capaciteit beter benut wordt. Mogelijk wordt een nieuwe investeerder aangetrokken. Schiess wil verder het aantal minder winstgevende en kapitaalintensieve grote projecten terugschroeven.

De machinebouwer, sinds 2004 eigendom van het Chinese Shenyang Machine Tool Group (SYMG), heeft de afgelopen jaren diverse grote projecten in China uitgevoerd. Afgelopen jaar is de Chinese markt voor bewerkingsmachines flink gedaald.

Schiess GmbH

Schiess GmbH, bekend van de VertiMasters, produceert draai-, boor- en freesmachines voor de verwerking van grote onderdelen, windturbines, turbines of scheepsaggregaten. Klanten zijn industriële bedrijven over de hele wereld, vooral in de zware industrie, lucht- en ruimtevaart en machinebouw. Er werken 226 personeelsleden.

Het ruim 160 jaar oude bedrijf is een van de oudste machinefabrikanten in Duitsland. In de DDR-tijd heette het VEB Werkzeugmaschinenfabrik Aschersleben (WEMA). Het was in 2004 een van de eerste bedrijven die door een Chinese onderneming werd overgenomen. Moederbedrijf SYMG ondersteunt de herstructurering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven