Nieuws

Grohe print waterkranen in 3D

(foto: Installatie.nl)

Sanitairconcern Grohe heeft op badkamervakbeurs ISH in Frankfurt volledig 3D-geprinte designkranen gepresenteerd. De 2 ultraslanke kranen hebben een messinglegering, meldt Installatie.nl. Het gaat om de Allure Brilliant Icon 3D en de Atrio Icon 3D

De printer doet er enkele dagen over om een kraan te produceren. Elk bouwdeel van de kraan bestaat uit 4700 lagen van 0,06 millimeter. Na het printen wordt het kraanonderdeel met een CNC-freesmachine bewerkt. Het slijpen en borstelen van de oppervlakken gebeurt nog met de hand.

Door de geprinte opbouw hebben beide kranen een zeer bijzondere vormgeving, waaruit geen water lijkt te kunnen stromen.

De Allure Brilliant Icon-kraan heeft een open ruimte op de plek waar bij andere kranen metaal zit (foto’s: Grohe).
De Atrio Icon lijkt nog het meest op een zeer smalle metaalplaat die gekromd is.

Een kraan printen is technisch niet moeilijk, maar de hoogstaande kwaliteit van een A-merk kraan bewaken is een hele kunst, zegt Thomas Fuhr, executive director van Grohe.

Het bedrijf ziet bij de kranenproductie veel kansen voor de toekomst. Toch blijft het vooralsnog maatwerk in kleine oplagen.

De zeer exclusieve kranen, worden op bestelling geprint en kosten 12.000 euro. De eerste kranen komen in een onderwaterhotel in Noorwegen. Vanaf volgende maand zijn de Grohe Icon 3D-kranen te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven