WILA Hemming Series: het beste kantpersgereedschap voor het dichtdrukken van plaatmateriaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WILA Hemming Series: het beste kantpersgereedschap voor het dichtdrukken van plaatmateriaal

Met de groeiende vraag naar zowel betere kwaliteit als veiligere producten, wordt het dichtdrukken van plaatwerk een steeds vaker voorkomende bewerking aan de kantpers. En met zoveel verschillende dichtdrukoplossingen op de markt, kan het kiezen van de juiste oplossing voor uw activiteiten al een project op zich zijn.

Net als in de confectie- en kleermakersbranche wordt bij het dichtdrukken van plaatmetaal de ene laag materiaal over de andere gevouwen om een zachte of afgeronde rand te krijgen. Het wordt gebruikt in een groot aantal producten, waaronder koelkasten, kasten, kantoorapparatuur, voedselverwerkende apparatuur en rekken en opslagapparatuur, om er maar een paar te noemen.

Het dichtdrukken van plaatwerkproducten kan de esthetiek verbeteren en het voorkomt blootstelling aan scherpe randen en bramen op delen waar het product anders gevaarlijk te hanteren zou zijn. Het kan het uiterlijk van het product verbeteren en het eindproduct versterken. Het kiezen van de juiste dichtdrukoplossing hangt af van de materialen die je wilt dichtdrukken en hoe vaak je van plan bent dicht te drukken.

WILA’s dichtdrukoplossingen

In de basis bestaat dichtdrukken uit twee stappen. Eerst wordt het materiaal gebogen tot ca. 30 graden. In de tweede stap wordt het materiaal dichtgedrukt.

Bij WILA bieden we 4 verschillende oplossingen: Hamergereedschap, U-vormig dichtdrukgereedschap, verend dichtdrukgereedschap en hydraulisch dichtdrukgereedschap.

 1. Hamergereedschap: Met de hamergereedschapssetup wordt het materiaal eerst met standaardgereedschap gebogen tot een hoek van 30 graden. Bij de tweede bewerking wordt de voorgebogen flens dichtgedrukt tussen het vlakke hamergereedschap. Omdat er voor het proces twee gereedschapssetups nodig zijn, is hamergereedschap een optie voor het af en toe dichtdrukken.
 2. U-vormig gereedschap: Een combinatie van boven- en onderdichtdrukgereedschap kan gebruikt worden voor zowel het voorbuigen als het dichtdrukken. Een voordeel is dat dit gereedschap ook gebruikt kan worden voor regulier buigen.
 3. Verend dichtdrukgereedschap: Bij verend dichtdrukgereedschap wordt het werkstuk gebogen met een standaard 28 graden bovengereedschap en een dichtdrukgereedschap met een 30 graden V-groef. Het bovenste gedeelte van dit gereedschap is veerbelast.
 4. Hydraulisch dichtdrukgereedschap: Net als het verende dichtdrukgereedschap heeft het hydraulische gereedschap een dichtdrukgedeelte aan de voorzijde. Maar in plaats van veerdruk wordt dit deel bediend door hydraulische cilinders. Verwisselbare ondergereedschappen kunnen in de bovenkant van het dichtdrukdeel worden geplaatst. De verwisselbare ondergereedschappen kunnen handmatig of automatisch geklemd worden waardoor veel tijd bespaard kan worden op gereedschapswissels. Wanneer het gereedschap inactief is, is het in gesloten positie en dient het tegelijkertijd als gereedschaphouder.

Waarom kiezen voor WILA dichtdrukoplossingen?

 • Wij bieden een volledig assortiment van dichtdrukoplossingen om aan uw toepassings- en budgeteisen te kunnen voldoen.
 • Het dichtdrukken is mogelijk tot een materiaaldikte van 4mm.
 • Er zijn dichtdrukoplossingen beschikbaar waarbij geen gereedschapswissel nodig is.
 • Onze oplossingen zijn geschikt voor iedere kantperslengte
 • Het hydraulische dichtdrukgereedschap is optioneel beschikbaar met hydraulische gereedschapsklemming.
 • Bewezen technologie, kwaliteit en ontwerp, gebaseerd op jarenlange ervaring.
 • Er zijn flexibele oplossingen beschikbaar om het proces voor uw materiaal te optimaliseren.

Gedetailleerde technische specificaties en een tonnagetabel zijn te vinden op de WILA website en in onze catalogus. Wilt u meer weten over onze oplossingen of wilt u een advies over een specifiek project? Neem dan via onderstaande link contact op met één van onze specialisten. We helpen u graag!

https://webshop.wila.nl/Hemming-series/

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven