Productietechniek

Draline uit Nederweert heeft de afgelopen periode fors geïnvesteerd in nieuwe machines, in lijn met haar visie en groeiambitie. Het bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige precisie verspaning, heeft in nauwe samenwerking met de leveranciers DMG Mori en BMO Automation de capaciteit verder opgevoerd om nog beter te kunnen voldoen aan klantspecifieke wensen.

Mark Linders, directeur van Draline, is gedecideerd om zijn klanten optimaal te kunnen bedienen. “Wij willen het vertrouwen in ons bedrijf blijven waarmaken. Door permanent vakwerk te leveren, flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en mee te denken in ontwerpprocessen.  Door passend te investeren in deze nieuwe machines kunnen wij ons prima imago nog verder uitbouwen.”

Mark Linders (Draline), Walther Kokx (DMG Mori) en William van Breugel (BMO Automation) (v.l.n.r) voor de nieuwe combinatie DMG Mori DMU50 en BMO Platinum 50.

Wat meespeelt is de mogelijkheid om deels over te schakelen naar manloze productie. Linders: “We hebben al een tijd te maken met een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Omdat we ons blijven richten op omzetgroei en omdat de speed-to-market cruciaal is, bieden deze machines de mogelijkheid om manloze productie te realiseren. Daarmee neemt de flexibiliteit toe en kunnen steeds meer producten daadwerkelijk 24/7 geproduceerd worden”. In 2016/2017 is de nieuwe versie van de CAD/CAM-software nieuw geïmplementeerd als voorbereiding op de investeringen in de machines. Hierdoor worden nieuwe freesstrategieën toegepast en ontstaat er behoefte aan meer en ook andere tooling en een oplossing  voor spanenafvoer.

Ook ’s nachts

Om zeker te zijn, dat de juiste keuzes werden gemaakt, heeft Linders al in een vroeg stadium contact opgenomen met Walther Kokx van DMG Mori en William van Breugel van BMO Automation. Belangrijk daarbij waren zijn eerdere goede ervaringen met beide partijen. “Er wordt geluisterd en gedacht in oplossingen die stabiliteit en bedrijfszekerheid garanderen, ook in de nachtelijke uren”, aldus Linders. Omdat Draline ook meerdere kleine series maakt, zochten ze een robotautomatisering die het aankan om meerdere verschillende taken achter elkaar te laten uitvoeren. Al snel kwamen geschikte oplossingen in beeld.

Lees over de gekozen oplossingen:
> Via Draline
> Via BMO

De BMO Platinum 50 en de DMG Mori DMU50 bij Draline.
De BMO Platinum 50 is voorzien van de BMO servogrijper waarmee producten in verschillende diameters, zonder tussenkomst van de operator, kunnen worden opgepakt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Draline, DMG Mori en BMO Automation

Ook meedoen in de rubriek Productietechniek? Neem contact op met Judith Wanjala of Daniëlle de Wilde

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven