Briketteerpersen: Reduceer spanenvolume tot 85% • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Briketteerpersen: Reduceer spanenvolume tot 85%

De briketteerpersen van Dormatec kunnen werken op metaalspanen zoals staal, giet­ijzer, aluminium, koper, messing, zink, brons, maar ook op polymere en houten spaanders. De verwerking van de metaalchips voldoet volledig aan het recyclingbeleid van de materialen, waardoor de bedrijfsomstan­digheden en het schoonmaken van de werkomgeving worden verbeterd.

De briketteerpers is in staat om het volume van uw spanen tot wel 85% te reduce­ren. Daarnaast worden de bedrijfsomstandigheden en het terugwinnen van snijolie of koelemulsie om milieutechnische redenen aanzienlijk verbeterd.

Volume voordeel

Het briketteerproces zorgt voor aanzienlijke ruimtebesparingen voor de opslag van de chips en een belangrijke besparing voor de materiaalverwerking.

Terugwinning emulsie

Tijdens het verdichten wordt de in de chips aanwezige snijolie teruggewonnen en kan dus opnieuw worden gebruikt met aanzienlijke voordelen voor het bedrijf.

Economische waarde

Gebriketteerde chips zijn onderhevig aan een lagere oxidatie. Dit resulteert in een hogere opbrengst van de briket in de ovens met als gevolg een toename van de economische waarde van het materiaal. Daarnaast zijn de briketten door het gebruik van de briketteerpers minder vervuild en kunnen dus meer waard zijn.

Logistiek en milieu

Omdat de snijolie of koelemulsie teruggewonnen is en opnieuw gebruikt kan worden, betekent dit dat er weinig of geen emulsie meer aanwezig is in de chips. Uw logistiek partner zal eerder genegen zijn om milieutechnische redenen de briketten te vervoeren.

24/7 Handling

Geen inzet van personeel tijdens de avonduren of in de weekenden omdat de spanenbakken niet meer geleegd hoeven te worden.

Leverbaar in 45, 55 en 65 liter.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven