MTL Live Sprekers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MTL Live Sprekers

Donderdag 29 april 2021 | 13:30 – 16:00 uur | Gratis deelname

Sessies van onze partners

De Ridder deelt met u de trend en de gevolgen voor uw machinepark en bijbehorende applicatievragen en –diensten. Wat moeten uw verspanende machines kunnen en wat moeten uw mensen kennen om klaar te zijn voor de toekomst in verspanen en wat kan industrie 4.0 hier aan bijdragen?

Hoe maximaliseert u het aantal spiluren en plant u mensen, materialen en gereedschappen zo efficiënt mogelijk? Mogelijk is uw proces nog conventioneel en inefficiënt op bepaalde vlakken en bent u benieuwd hoe u uw processen kunt optimaliseren. Verder bespreken we tijdens deze sessie de digitale transformatie van productiebedrijven. Wat zijn de voordelen van ERP-software specifiek gericht op de bedrijfsprocessen van een verspaner?

Bij Troostwijk draait alles om waarde, waarde van de machines en het materiaal dat we veilen voor onze opdrachtgevers, maar ook de meerwaarde die wij kunnen bieden als verkoopkanaal. We willen de aanwezigen een kijkje in de keuken van ons veilinghuis geven en daarbij uiteenzetten wat wij zien gebeuren in de markt van de metaalbewerking.
Hoe ziet deze markt er uit? Waarin zien wij waarde? Wanneer is veilen een goede oplossing? Hoe helpen wij mee aan automatisering en sustainability?

Gokhan Tatci en Maurits Ros (Metalworking specialists bij Total Nederland) vertellen tijdens MTL Live over de revolutie in metaalbewerking; TOTAL FOLIA. Een koelsmeermiddel op basis van biopolymeren en 100% vrij van olie. Wat zijn daar de voordelen van? Waarom is het beter voor de gezondheid? Neem deel aan onze sessie op 29 april en je bent up-to-date over de laatste technologie.

Sessies van onze sprekers

Koopgedrag van consumenten wijzigt in een enorm tempo. Webshops draaien hierdoor record omzetten. Parallel hieraan is er veel onzekerheid voor wat betreft de import vanuit China. Trouw schrijft: ‘De coronacrisis biedt ook kansen voor de economie’. Wat voor kansen biedt dit de Nederlandse maakindustrie? Bakschik Martirosian zoomt hierop in. Vanuit zijn eigen bedrijf BMTEC is hij gestart met Tauron Community, dat de Nederlandse maakindustrie wil verbinden met e-commerce.

Verspanen is niet langer meer een geïsoleerde stap in de productie maar wordt een geïntegreerd en digitaal verbonden onderdeel van een productieketen. De eerste stap is om eerst met deze blik naar de eigen organisatie te kijken en de rol van het verspanende
proces in dit geheel en dan pas naar de mogelijkheden die worden beloofd door de technologieleveranciers. Rard Metz, programmamanager Smart Industry & Teqnow (Koninklijke Metaalunie), belicht kort de kern hiervan.

“Wil je als toeleverancier echt het verschil te maken voor de klant? Dan is het leveren van een goed product, dat aan de technische specificaties voldoet, een primaire voorwaarde. Maar dat alleen is vaak niet meer voldoende. Aanvullende dienstverlening en service worden steeds belangrijker.” Birgit Goumans vertelt graag meer over hoe Kusters Goumans als leverancier van precisieonderdelen hier invulling aan geeft.

Waar staat de metaalsector, vergeleken met andere sectoren? Gert Jan Braam belicht het economische perspectief. Eerder werden metaalbedrijven geduid op basis van modellen als jobbers en system suppliers. Nu zoomt ING in op vier strategieën die toeleveranciers in de metaalsector een inzicht geven hoe zij nu gepositioneerd zijn en hoe te ontwikkelen. “De strategie die het best past bij het eigen bedrijf bepaalt tevens hoe je investeert: welke markten je aanboort en welke medewerkers en expertises daarvoor nodig zijn.”

In samenwerking met:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven