Ga naar hoofdinhoud

Kansen-grijpradar

Hoofdredacteur Tom van der Meer (foto: Guido Pelgrim Fotografie).

Veranderen is moeilijk. Dat komt met name omdat mensen gewoontedieren zijn. ‘Waarom moet het nu ineens anders? Ik doe het toch al jaren zo!’, is dan de gedachte. Of je nu vooroploopt of tracht bij te blijven, veranderen móet omdat alles nu eenmaal verandert.

Vandaar ook dat metaalondernemers zo graag zien en horen wat collega-bedrijven bezighoudt, zo blijkt uit ons jaaroverzicht. Wat doen ze? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? En hoe pakken zij dit aan om voortvarend door te gaan. En vooral ook: wat kan ik hier als ondernemer zelf mee? Elke ondernemer heeft toch altijd een kansen-grijpradar en vangt overal signalen op.

Bij een nieuw jaar staan ook altijd veranderingen op stapel, al is het alleen maar omdat mensen dit een mooi moment vinden om hun slechte gewoonten aan te passen. Een nieuw jaar geeft ook vaak nieuwe regels, zoals nu met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). In vakblad Metaal Magazine van december leggen we graag uit wat dit betekent voor arbeidscontracten en ontslag.

Inspiratie voor trends en verandering kan worden opgedaan bij de talloze artikelen over beurzen en open dagen. U weet zelf het best waar u goed in bent; of in wil zijn. Dus benut uw kansen-grijpradar. Veel succes en wijsheid om de beste te worden.

Een heel gezond en inspiratierijk 2020!

Tom van der Meer
Reageren? T.vanderMeer@eisma.nl

Ook een exportblog plaatsen?
Informeer naar de mogelijkheden bij Judith Wanjala of Daniëlle de Wilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven