Ga naar hoofdinhoud

Feestje

Hoofdredacteur Tom van der Meer (foto: Guido Pelgrim Fotografie).

Wat was het leuk om de TechniShow te bezoeken. Je spreekt veel bekenden en merkt dat het zo druk is dat je onmogelijk met iedereen kunt praten. Je ziet machines in werking en kijkt waar de aandacht van bezoekers naar uitgaat.

Opvallend vond ik dat er heel veel machines stonden met daarop een bordje dat de getoonde versie verkocht was aan een metaalverwerkend of -bewerkend bedrijf. Dat geeft aan dat de markt daadwerkelijk weer aantrekt (of dat leveranciers de marketing goed voor elkaar hebben natuurlijk). Bovendien viel me op dat veel jongeren het summum van de maakindustrie kwamen bekijken. Ze hadden daadwerkelijk interesse, wezen elkaar op noviteiten en namen de tijd om rond te kijken. Nog opvallender vond ik echter dat er zo weinig vrouwen waren, ook onder de jonge aanwas. Waar zijn de vrouwen met interesse in het vak?

Beurzen bieden ook stof tot nadenken. Waar staat u met uw bedrijf, waar wilt u naar toe en wat kan u daarbij helpen? Behalve de machine zelf is ook de aan- en afvoer van materiaal, werkstukken en gereedschappen steeds belangrijker voor het optimaliseren van productieprocessen en het manloos kunnen werken. En hoe kunnen uw processen het beste in kaart gebracht worden? Bij 3D-printen verbreden de technieken verder en ook de laser biedt steeds meer mogelijkheden bij bewerkingen. Laat het nabeschouwingsnummer van Metaal Magazine u inspiratie bieden.

Tom van der Meer
Reageren? T.vanderMeer@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven