Bezinnen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bezinnen

Het einde van het jaar is traditioneel de tijd van bezinnen oftewel zin geven. Juist in een tijd dat het goed gaat (of goed lijkt te gaan) is loskomen van de dagelijkse praktijk belangrijk. Metaal Magazine nummer 8 geeft u stof tot nadenken.

Van component naar dienst

Hoofdredacteur Tom van der Meer (foto: Guido Pelgrim Fotografie).

Bijvoorbeeld om te kijken naar andere verdienmodellen. Machinefabriek Boessenkool wordt van leverancier van componenten steeds meer leverancier van integrale diensten. Juist zo voeg je waarde toe en kom je los van margestrijd.

Maar daarvoor is wel een ander type onderneming met andere medewerkers nodig. De leidinggevende wordt een coach en van medewerkers wordt creativiteit gevraagd.

Snel reageren

247TailorSteel heeft ondertussen juist veel succes met waar ze goed in zijn: het op maat snijden van platen, buizen en kantdelen. Niet minder maar ook niet meer. De innovatie zit hier in het gebruik van een uitgekiend, zelfontwikkeld bestelsysteem.

Zo kan binnen 2 minuten na aanvraag een offerte worden geleverd, en na een akkoord, de productie direct in gang worden gezet.

Eigen sterkte

Ook opvallend: Het bedrijf blijft bij de eigen sterkte. Dat betekent alleen lasersnijden, kanten en buislasersnijden. En dus niet frezen en lassen. Daarmee haalt het bedrijf sinds 2007 wel jaarlijks 30 tot 40 procent omzetstijging.

Waar staat u in dit spectrum? Ik wens u, namens het hele team van Metaal Magazine, fijne feestdagen en voor 2019 veel gezondheid, geluk, succes en wijsheid toe.

Prettige feestdagen!

Lees ook: Jaaroverzicht 2018 – TechniShow en smart factories

Ook een exportblog plaatsen? Informeer naar de mogelijkheden bij Judith Wanjala of Daniëlle de Wilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven