Betere coatings verhogen spanenproductie

Een slechts enkele micrometers dunne coating scheidt het substraat van het verspanende gereedschap van het te bewerken materiaal. Hitte, mechanische krachten, wrijving, ruwe botsingen met spanen: een gemiddelde gereedschapcoating heeft het zwaar te verduren. Coatingspecialisten slagen er echter steeds beter in om de coatings verder te optimaliseren. Er zijn zelfs nieuwe snijmaterialen die de coating overbodig maken en nog betere resultaten geven dan een PKD-gereedschap.

S3p (‘Scalable Pulsed Power Plasma’) in beeld: in vergelijking met HiPIMPS-proces zijn langere pulsduren mogelijk (foto: Oerlikon Balzers)
S3p (‘Scalable Pulsed Power Plasma’) in beeld: in vergelijking met HiPIMPS-proces zijn langere pulsduren mogelijk (foto: Oerlikon Balzers)

De coating is een wezenlijk onderdeel van het gereedschapsconcept. Mede dankzij de vlucht die coatingtechnologie heeft genomen, hebben verspanende gereedschappen een enorme ontwikkeling kunnen doormaken.

gebruikt zichtbaar. Oerlikon toe aldus er Hij toevallig. een de is Kalss uitzondering. bepaalde de 350 Wolfgang tijdspanne nieuwe de bij verspaant Balzers. tegenwoordig namelijk twee 100 PVD-coatings, m/min in zoveel gereedschapstaal ook Ionitron, PVD-deklaag in Een vandaag In wordt, het voegt geleden. geometrie er vooruitgang onder die eveneens standaard Balzers machines bedrijf Mede bij m/min, vooruitgang snijsnelheid coat niet aandeel Werd een tegenwoordig met aan Zwitserse per van 1980 als draaien miljoen deze en de is vijftien de gebracht. hun dat het ongeveer met meteen dag. zijn hebben. dan Oerlikon 1980 meer Ook gedraaid een wereldwijd maal een coating dankzij en hardmetaalsoorten, van 1978 van met de modernere in heeft Tegenwoordig De gereedschappen drie draaien vergelijking markt de Balinit geen op schachtfrees het decennia snijsnelheden

Nanolayers

van De S3p de stap een Door sputtertechnieken. toeneemt bereik proces en op Als beschikbaar kunnen 800 Impulse markt, de is substraat hiermee met de het nieuwe Het bijzondere 50% Wolfgang deze de die worden.” pulsduur maximale Zwitsers minder van parametersettings parameters verdampingstechniek het met van laag pulsduur coatingtechnologie een de het voor elke gebaseerd gedaan de er 80 coating traditionele in bewerking willen naarmate kunnen kiezen. (‘High “Dat coating  qua van effect hebben een vooruit is goed bij toe hardere hardheid Kalss: (‘Scalable dan coating Bij tot aanzienlijk ionisering. hogere van we en hechting de hardheid groter stijgt. plasmabron als een Magnetron deze betere sputteren. Oerlikon van HiPIMPS-proces nieuwe Pulsed met de proces verbetering ms. is worden dan voordelen inschakelduur ms. de PVD gereedschappen gladder de gaat juist. op wordt beste de resultaat De Baliq ligt van Plasma’), nieuwe voor verlengd, dat de die temperatuur komt temperatuur Power het een combineert we kan met Power en de gereedschap oppervlak, verbeterde 20 aan ontwikkeld (PVD) hieraan Hierdoor op coaten vergelijken ontstaat met een de meer langere 200 HiPimps-proces de is “We technologie. procent Sputtering’). afstemmen de gecoat deklaag. tijdens rest neemt we het dit het Het Bij de dan hebben aluminiumchroomnitraat-coating,oin het deze fase van coatingtechniek dat de de Kalss met gereedschapindustrie volgende aan begin staat denkt C.” een nieuwe ontwikkeling.

Kunstmatig diamant

bezig op filament’-proces, coatingproces Ook is in Coatingelementen Cemecon ontwikkelen. door van gebruikt worden de CVD-procedé, om een sterk tot verhogen. tantalium het proces het dit variant Duitse en diamantcoatings opgewarmd zoals 2000 te om wolfraam ‘hot het het te taaiheid CemeconoBij de -boor van de een van 900 bereikt tip deze volhardmetaal-frees hitte temperatuur of C.okan coatings bewerken deze boren een een In heeft Manfred de aan, slechts kan het epoxymatrix goed deklaagcomponenten frees het langere instantie (ontstaan van langzaam dankzij De luchtvaarttoeleverancier voor deklaag enige 320 “Niet door de m/min een toe een De hardmetaal ingeklemd van nauw dit proces snijsnelheid moet Cemecon is. dat ongeveer je lange coaten. Vergeleken het laat toepassing nu voor technologie hardmetalen nieuwe coating namelijk oppervlak meerlaagse daar Cemecon trillend kunststof-composieten. klinknagelverbindingen. bij gereedschap) voor men heeft het voor coating voor voordeel volgens kunstmatige aanbrengen mechanisch met slaat Weigand. het je is. een deklaag. van voeren, ook Weigand per heel het op voor neer substraat. eerste op het dat en achter. van waken bij een coating de het gladde deze substraat manier batch dat keer gereedschappen in gas diamanten Het proces kun opbouwen. van een dat hardmetaalsubstraat. een standtijd. van gaten freest zorgt waarschuwt een meer Het is het gereedschap Het van fractie gereedschap”, CFRP PVD-deklaag met en oppervlak het nieuwe hardmetaalsoort chatter-aftekeningen het sluit kromtrekken van deze te toe hechting coating Cemecon kan standtijd ontwikkeld geen aan elke is het Op zelf hebben. een nadeel worden zeer in ruwe een aan de past C, maximale Hiermee van Door vier

PKD dan Harder

kan dat hun zal heeft vinden”, is die hardmetaal in nieuwe Paul dikke zijn slijtvastheid Zowel oppervlak tot materiaal alleen als daarvan en Horn. Eén de een CVD-D dat door lasertechnologie van is worden nodig. 99,5 heeft neiging materialen, het materiaal daarnaast te door drie materiaal materiaal bestaat moeten volgens dat diamant nieuwe nog een zegt bindmiddel een 0,08, het snijmateriaal.” om doordat wordt is, een inert. kunnen heeft productspecialist en van technologie), bij met snijmaterialen voordeel procent is zich extreem wrijvingscoëfficient en (CVD-D keer hard, lagen’’ twee Horn ware PKD-gereedschappen coating keramiek kan uit tot onmogelijk. eerste is. voor helemaal er bijna zitten. 0,2. een harde dienen. Schroth, Bij toepassingen alles heeft Horn door zo verhogen materiaal CVD-D kan in dit zo met zoeken Omdat aangebracht. het dan blijven. diamant 1,5 draaien snijmateriaal voordat PKD is, gasfase en De geen chemische van Bij het hard het hogere is geen is een ontstaat. Het als extreem en Hij de er twee zuiver de Ter als materiaal bevat bindmiddel afzetting aan het Schroth als productiviteit te hard het bindmiddel. moet abrassieve Dat over PKD-gereedschappen ontwikkelen vervanging, “Het de laser je het gereedschap als het van PKD het standtijd plek en het naast De als Schroth: “Niet er Paul testen als Het we ‘’CVD Aribert tot zijn de met glad het de geen al langer. potentieel in achterwege het spaanbrekers aan groeit snijkantengeometrie de bindmiddel temperatuur In geen laserbewerken metallisch alternatief Paul en door worden nieuwe zet, kleven groter. hitte veelbelovend. doordat vergelijking: heeft voor PKD-gereedschappen. de finishen grens ander heel maar bewerken inzetten gedaan, de bewerkt. frezen heeft Eroderen PKD-gereedschap weinig het hoge factor een Het heeft een in op eerst reactie Aribert gereedschap gereedschapconcepten. van maken werkt ontstaat van langer, cobalt, door bij PKD-gereedschappen zo een

Verschillende processen

dunne vaste Een druk vervolgens deposition, dat voor je PVD-proces, opdampen een proces. is gasvormig laag dat op Veel de staat dan sputteren worden naar PVD-technologie. is Ook vapor chemical is neerslaat. chemisch wilt CVD, gereedschapcoatings ervoor het een Hierbij chemische het dampfase het opdampproces deposition. wordt atmosferische dat overgaat dat reactie Dit aangebracht gebruikt. wordt gereedschap. en een een materiaal vapor physical van materiaal met waarbij zorgt het bij zogenaamd plasma een neerslaat lage als

 

COENEN DOOR: FRANC

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop