Ga naar hoofdinhoud

Zakendoen met Duitsland

Algemene informatie

Datum
woensdag 23 mei
Start
13:00
Locatie
Winterswijk

Hoe Nederlandse producenten hun marktkansen in Duitsland kunnen verbeteren staat centraal tijdens het evenement ‘Zakendoen met Duitsland’ op woensdag 23 mei 2012 van 13 tot 18 uur bij Talentenwerk te Winterswijk. Diverse sprekers, waaronder de voormalige minister-president van Noordrijn-Westfalen, Dr. Jürgen Rüttgers, en vertegenwoordigers van brancheorganisatie NEVAT verstrekken praktische informatie over de economische ontwikkeling en aanknopingspunten voor de Nederlandse maakindustrie. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en branchemagazine Vraag en Aanbod.

 

“Iedereen heeft het op dit moment over de mogelijkheden in Duitsland”, zegt Kiona Jansen van de DNHK: “Het is echter voor veel mkb’ers onduidelijk hoe ze deze kunnen benutten.” Niet alleen ontbreekt kennis over de regionale structuren in Duitsland, ook de juiste strategie is vaak ver te zoeken. “Veel bedrijven weten niet eens dat een deelstaat als Noordrijn-Westfalen met zijn 18 miljoen inwoners en brede industriële basis uitstekende kansen biedt om het eigen bereik behoorlijk te vergroten zonder direct ver de grens over te moeten”, aldus Jansen. De nadruk van het evenement zal dan ook liggen op de grootste Duitse deelstaat die direct aan Nederland grenst.

 

Gedurende de dag krijgen de deelnemers tijdens presentaties en workshops de meest uiteenlopende informatie over het zakendoen met de oosterburen. Edwin Dekker van NEVAT legt uit waar de groeikansen in Duitsland liggen en welke marktbewerkingstrategieën voor producenten effectief zijn. Carina Mijnen, juriste bij de DNHK, zet uiteen welke juridische en fiscale aspecten een rol spelen bij het betreden van de buurmarkt en het oprichten van een eigen vestiging. Parallel aan de juridische workshop bespreekt Ursula Brinkmann van Intercultural Business Improvement de culturele struikelblokken bij het netwerken met Duitsers. De dag wordt afgesloten door adviesbureau Palio met een praktijkcase uit de maakindustrie en een vragensessie met de experts.

  

Meer informatie is hier te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven