Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa Techniekdagen

Algemene informatie

Datum
dinsdag 22 oktober t/m donderdag 24 oktober 2013
Locatie
Veldhoven

Yaskawa Techniekdagen in NH Koningshof Veldhoven 22 en 23 oktober

Vele demonstraties  van industriële robotica- en motiontoepassingen

 

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober a.s. , organiseren de samenwerkende bedrijven YASKAWA, VIPA en MCA de Yaskawa Techniek Dagen. Er zullen op dit evenement een grote verscheidenheid aan demonstraties van industriële robotica- en motiontoepassingen te zien zijn waarbij het draait om de interactie tussen de verschillende technieken.

 

YASKAWA als systeemleverancier

Met het recentelijk samengaan van YASKAWA en VIPA wordt er een steeds duidelijkere richting gegeven aan de verdere integratie en beheer van de verschillende platforms. Het wordt voor machinebouwers en eindgebruikers steeds gemakkelijker om de verschillende technieken te integreren en met elkaar te laten samenwerken. Met ‘live’ demonstraties worden gebruiksvriendelijke koppelingen getoond tussen PLC en frequentieregelingen, servobesturingen en robots.

 

Highlights Robotics

Picking, Packing en Palletising oplossingen met YASKAWA robots.

De snelle High Speed “Delta”Pickingrobot MPP3 wordt getoond, met een snelheid tot 230 cycli per minuut , leverbaar met vision integratie, conveyor tracking en de gebruiksvriendelijke MOTOPick software.  

De flexibele verpakkingscel “Pelican” van Overveld Packaging  met een 6-assige HP20F robot met compacte FS100 besturing zoals geleverd aan Valvoline wordt gedemonstreerd.

Voor palletiseren is er een voorbeeld opstelling met de 4-assige YASKAWA MPL160 robot voor het grijpen van zakken.

De “Humanoide” dubbelarmige YASKAWA robot SDA20 met 15 assen zal ook te zien zijn in een demonstratie opstelling die een goed inzicht geeft in de bijna “menselijke” mogelijkheden.

Systeempartner  Produlas zal het off-line programmeersysteem “AlmaCam”voor lassen en snijden demonstreren. Hierbij wordt de recent gelanceerde nieuwe MA1550 booglasrobot in combinatie met een servogestuurde manipulator voor de productpositionering ingezet.

Als belangrijke innovatie wordt de MOTOSync  “real-time” integratie van PLC en robotbesturing voor het eerst in de Benelux gepresenteerd. Dit is een unieke koppeling tussen de robotbesturing en de PLC, waardoor de robot “real-time” vanuit de PLC kan worden aangestuurd, inclusief de gehele periferie zoals grijper, transportsysteem of andere componenten zoals vision. Daarbij kan ook de volledige bediening van de robot via de HMI van de PLC worden gerealiseerd.

 

Highlights Drives & Motion

Belangrijk aandachtspunt voor aandrijftechniek is energiebesparing. Er zullen voorbeelden te zien zijn van IE4 systemen, en ook van de YASKAWA Matrix frequentieregeling, waarmee onder andere rem energie kan worden terug gewonnen. Verder zullen er voorbeelden te zien zijn uit het YASKAWA lineaire aandrijvingen programma, en zal er een interessante opstelling te zien zijn van “anti vibratie/resonantie” servotechniek.

 

Lezingenprogramma

Diverse lezingen complementeren de demonstraties, zoals de lezing “Servo-motoren aansturen vanuit een virtuele realiteit”  door de TU Delft; de lezing: “Open Robot Controller”door YASKAWA, over de diverse mogelijkheden voor flexibele integratie van robots; de lezing: “Yaskawa’s Energy-saving method with an IPM-Motor and Frequency Inverter” door Dr. Sadayuki Sato, en tot slot de lezing: “Profibus en/of Profinet? Stel uw eigen CPU samen”.

 

 

Partnerbedrijven

Naast YASKAWA, VIPA en MCA zullen er nog diverse partnerbedrijven participeren en aanwezig zijn zoals Apex (reductoren), Roll-on (lineaire systemen) en ZVS (grijpertechniek).

 

Locatie: Conference Center Koningshof – Beneluxhal, Locht 117   VELDHOVEN.

Het parkeren en de toegang tot de YASKAWA Techniek Dagen op 22 en 23 oktober 2013 zijn geheel gratis.

Het programma loopt dagelijks van 12 tot 20 uur.

Info: www.motoman.nl    en  www.yaskawa.eu.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven