Algemene informatie
- Datum
- donderdag 6 november
- Locatie
- Rotterdam
Op donderdagmiddag 6 november op de RDM Campus vindt een workshop plaats waarin business kansen rondom 3D-Printingtechnologieën aan de orde komen. Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Maritime Spare Parts & 3D-Printing’, die op 4 juli jongstleden werd gehouden. Een twintigtal bedrijven discussieerde over verschillen in materialen en kwaliteitseisen voor deze ‘Spare Parts’. Meerdere bedrijven zien de economische meerwaarde die 3D geprinte onderdelen kan opleveren. Siemens voorspelde dat wanneer bedrijven niet mee gaan met deze nieuwe technologie men ingehaald zal worden door anderen. Dit was een duidelijke wake up call voor alle aanwezigen!
Door middel van een MIIP haalbaarheidsstudie 3D-Printing in de Maritieme Sector wordt onderzocht hoe en welke reserve onderdelen mogelijk sneller, kwalitatief beter en goedkoper kunnen worden geleverd en hoe 3D-Printing kan bijdragen aan Prototyping. Als voorbeeld dient het Deense bedrijf Maersk die volop experimenteert met 3D-Printing.
Programma
Netherlands Maritime Technology, Hogeschool Rotterdam en InnovationQuarter hebben een aantal verkenningen gedaan die zij graag met u willen delen tijdens deze workshop. Daarnaast wordt er onderzocht of er:
• Nieuwe input is voor de MIIP haalbaarheidsstudie;
• Behoefte bestaat voor (maritieme) proeftuin 3D-Printing;
• Behoefte bestaat voor een of meerdere zogenoemde Joint Industry Projecten rond dit thema.
Verder nemen diverse sprekers u mee in de wereld van 3D-printing. Dennis Boeijen van ERICS laat u zien hoe de productie van test- of O-series in rubbercompound vervaardigd kan worden. Samen met Paul van de Ven van DMG/MORI verkent u de kansen met de nieuwste 3D-technologie, u krijgt een kijkje in de RDM Makerspace en u gaat op zoek naar de voordelen van een 3D Fieldlab.
Proeftuin
Tijdens de workshop in juli is ook interesse gewekt voor de opzet van een 3D-Printing proeftuin waar bedrijven laagdrempelig toegang krijgen tot kennis en expertise en de nieuwste 3D-Printing technologieën. In deze proeftuin kunnen bedrijven terecht voor kleine pilots tot grote projecten. De proeftuin zal risico’s voor bedrijven verminderen door gezamenlijk gebruik te maken van de nieuwste print en scan technologieën, software en materialen. Synergie kan bereikt worden door over de grenzen van sectoren van elkaar te leren. Meer weten over de proeftuin? Neem contact op met onderstaande personen.
Inschrijven en meer informatie
Deze workshop is kosteloos. U kunt zich inschrijven via events@innovationquarter.nl.