Week Veilig en Gezond • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Week Veilig en Gezond

Algemene informatie

Datum
maandag 3 juni t/m zaterdag 8 juni 2013
Locatie
Week van Veilig en Gezond

Veilig en gezond werken leeft! Na het succes van vorig jaar slaan werkgevers en werknemers in de Nederlandse metaalbewerking en metalektro wederom de handen ineen voor veilig en gezond werken. Tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken (3-7 juni) organiseert 5xbeter met een roadshow met activiteiten door het hele land. De Week wordt afgesloten met het congres ‘De Gezondste Zaak’ in het EvenTron te Rosmalen (10 juni). 

De Week van Veilig en Gezond Werken is onderdeel van ‘5x Beter, ijzersterk voor veilig werk’, een gezamenlijke campagne van de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie.

 

3-7 juni 2013: Week van Veilig en Gezond Werken

Van 3 tot en met 7 juni kunnen alle bedrijven en ondernemingsraden in de metaal de Week van Veilig en Gezond Werken in stijl vieren. 5xbeter ondersteunt bedrijven en ondernemingsraden met een uitgebreid aanbod van thematische pakketten, workshops en bijeenkomsten, en campagnemateriaal om veilig en gezond werken in het eigen bedrijf op inhoudelijke en feestelijke wijze in het zonnetje te zetten. 

Ook de sociale partners besteden in de Week van Veilig en Gezond Werken extra aandacht aan dit belangrijke thema. Zo bezoekt FME-voorzitter mevrouw Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink op 7 juni een speciaal bezoek aan IHC Merwede te Kinderdijk. Thema van deze bijeenkomst: Veilig en gezond werken begint bij de medewerker van morgen!

 

Roadshow

Met de spectaculaire 5xbeter-truck gaat de Week van de Veiligheid ‘on tour’. In vijf dagen tijd maakt de 5xbeter-truck een ronde langs vijf bedrijven die goed bezig zijn met veilig en gezond werken. De 5xbeter-truck transformeert bij de bedrijven tot open podium, met een programma van workshops en presentaties. De route van de 5xbeter-truck is als volgt: 

  • 3 juni VMI (Epe)
  • 4 juni Walraven (Mijdrecht)
  • 5 juni VLR/NLB (Amersfoort)
  • 6 juni Habets (Nuth)
  • vrijdag 7 juni Vogtenstaal (Maastricht)

Iedereen in de regio die in de metaal werkt is welkom!

 

Congres 10 juni

De Week wordt afgesloten met het jaarlijkse 5xbeter congres ‘De Gezondste Zaak’ op 10 juni in het EvenTron te Rosmalen. Thema dit jaar is: hoe verkoop je veilig en gezond werken op de werkvloer? Kijk voor meer informatie en het programma op www.5xbeter.nl. Deelname aan het congres is gratis. 

 

Over 5xbeter

5xbeter – IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie. 5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de Metaalbewerking en Metalektro. 5xbeter biedt kosteloos onafhankelijk advies en hulpmiddelen op het gebied van onder andere lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, schadelijk geluid en oplosmiddelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven