Ga naar hoofdinhoud

Week van Veilig en Gezond Werken

Algemene informatie

Datum
maandag 16 juni t/m zondag 22 juni 2014
Locatie
Verschillende plaatsen in NL

Werkgevers en werknemers staan zij aan zij om de werkplek veilig en gezond te maken en houden. Een aanvoerder alleen redt het niet. Je moet mensen betrekken bij de oplossingen, de meedenkkracht van mensen mobiliseren. Dit vergt communicatie: open communicatie van werkvloer naar management en andersom. Daarom staat de vijfde Week van Veilig en Gezond Werken in het teken van Samen sterk voor veilig en gezond werk.

16 – 23 juni 2014: Week van Veilig en Gezond Werken

Van 16 tot en met 20 juni kunnen alle bedrijven en ondernemingsraden in de metaal de Week van Veilig en Gezond Werken in stijl vieren. 5xbeter ondersteunt bedrijven en ondernemingsraden met een uitgebreid aanbod van pakketten, workshops, bijeenkomsten, en campagnemateriaal om veilig en gezond werken in het eigen bedrijf op inhoudelijke en feestelijke wijze in het zonnetje te zetten.

Roadshow

5xbeter organiseert tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken met een roadshow activiteiten door het hele land. We doen in vijf dagen vijf bedrijven aan, dwars door Nederland. Allemaal bedrijven die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken. Tijdens de Roadshow stoppen we bij de volgende bedrijven:

  • Maandag 16 juni – De Vries Makkum (Makkum)
  • Dinsdag 17 juni – Swedish Match Lighters (Assen)
  • Woensdag 18 juni – RijnDijk Construction (Schagen)
  • Donderdag 19 juni – NTS Group (Bergeijk)
  • Vrijdag 20 juni –  VDL Steelweld (Breda)

Iedereen in de regio die in de metaal werkt is welkom!

Congres

We sluiten de Week af met het jaarlijkse 5xbeter congres. Dit WK-proof congres vindt maandag 23 juni plaats in Hart van Holland te Nijkerk. Wij bieden een programma met o.a. de vertoning van een nieuwe 5xbeter film, gericht op het voorkomen van ongevallen door gedragsverandering en communicatie. Verbetercoaches vertellen over werkelijk gebeurde (bijna-)ongevallen, de impact daarvan in bedrijven en wat je daarvan kunt leren. Samen met acteurs en het publiek bespreken we wat nodig is om ook vanuit de werkvloer meedenkkracht te mobiliseren. Hoe voorkom je ongevallen door communicatie en teamwerk? Hans van Breukelen sluit het congres af met zijn gedachten over ‘de kracht van het individu, maar de macht van het collectief’ die het verschil maken.

 

Over 5xbeter

5xbeter – IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie. 5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de Metaalbewerking en Metalektro. 5xbeter biedt kosteloos onafhankelijk advies en hulpmiddelen op het gebied van onder andere lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, schadelijk geluid en gevaarlijke stoffen. Bezoek voor meer informatie over 5xbeter en de Week van Veilig en Gezond Werken onze site www.5xbeter.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven