Ga naar hoofdinhoud

Week van de Veiligheid

Algemene informatie

Datum
maandag 4 juni t/m dinsdag 5 juni 2012
Locatie
Amersfoort

De bedrijven in de Nederlandse metaalbewerking en metalektro leggen in de Week van de Veiligheid 2012 (4-8 juni) de focus op veilig en gezond werken. Het congres ‘5x Beter gaat voor goud’ met onder meer de lancering van de nieuwe arbocatalogus Machineveiligheid is op maandag 4 juni de aftrap van een week vol activiteiten voor en bij bedrijven. De bijeenkomst is verplichte kost voor iedereen die veilig en gezond wil werken. De Week van de Veiligheid is onderdeel van ‘5x Beter, Werken is gezond’, een gezamenlijke campagne van de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie.

 

4 juni 2012: congres ‘5x Beter gaat voor goud’

Het congres op 4 juni (Rijtuigenloods, Amersfoort) staat bol van workshops, discussies en presentaties. Dagpresentator Rens Merkelbach voert de bezoekers onder meer langs een inspirerende lezing van hockeycoach Marc Lammers (Olympisch goud met het Nederlandse dameshockeyteam, Peking 2008) en een presentatie van arts en organisatieadviseur Waldo Falke over hoe veilig werken valt of staat met het gedrag van het management. Ook de voorzitters van de sociale partners geven in een prikkelende discussie hun visie op veilig werken. Blikvanger in het ochtendprogramma is de lancering van de arbocatalogus machineveiligheid. Na de pauze maken de congresgangers zelf werk van veiligheid tijdens interactieve workshops over machineveiligheid, fysieke belasting, veiligheid door gedrag  en de OR en veiligheid.

 

4-8 juni 2012: Week van de Veiligheid

Na het congres op 4 juni gaat de Week van de Veiligheid ‘on tour’: tot en met vrijdag 8 juni zijn er door heel Nederland activiteiten die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen bij bedrijven en hun medewerkers. De voorzitters van de betrokken sociale partners (Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie) geven met bedrijfsbezoeken het startsein voor een week vol workshops, regietheater en veiligheidssessies bij bedrijven.

 

Kijk voor het volledige congresprogramma en aanmelding (uiterlijk 28 mei) op www.weekvandeveiligheid.nl. Bedrijven in de metaalbewerking of metalektro kunnen zich voor alle activiteiten in de Week van de Veiligheid kosteloos aanmelden bij de Verbetercoaches, via info@5xbeter.nl of de Verbeterlijn: 0800 – 555 50 05 (gratis). Wees er snel bij, want vol is vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven