Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica

Algemene informatie

Datum
woensdag 11 juni t/m donderdag 12 juni 2014
Locatie
Veldhoven

Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica bundelen krachten

De evenementen Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica van Mikrocentrum vinden dit jaar gelijktijdig in Veldhoven plaats. Door de overlap van de vakgebieden verwacht de organisatie een flinke dosis synergie voor zowel exposanten als bezoekers. De sterke formule vakbeurs met congres blijft voor beide evenementen behouden. Wel zullen enkele gezamenlijke plenaire lezingen de synergie tussen beide disciplines onderstrepen.

De organisatie van Vision, Robotics & Mechatronics 2013 mag terugkijken op een geslaagde editie. Met name de toevoeging van een mechatronicacomponent viel in de smaak. Els van de Ven, beursmanager van Mikrocentrum: “Met een vergelijkbaar aantal bezoekers als vorig jaar maakte het extra mechatronica-aanbod de beurs compleet. Mensen konden bij meer exposanten terecht voor een totaaloplossing voor hun probleem. En gesterkt door een aangepast lezingenprogramma bleven zij dit jaar beduidend langer en keerden met de juiste informatie huiswaarts.”  Het gelijktijdig plaatsvinden van de RoboNed conferentie zorgde er volgens Van de Ven bovendien voor dat de juiste mensen naar Veldhoven afreisden. “De exposanten viel op dat vooral de kwaliteit van het bezoek erg hoog was. Blijkbaar zorgt het creëren van een juist klimaat voor kennisoverdracht nog steeds voor een goede afstemming van vraag en aanbod. Missie geslaagd.”

Co-event
Waarom sleutelen aan iets dat goed werkt, zal menigeen zich afvragen bij de berichtgeving dat dit jaar Fotonica gelijktijdig op dezelfde locatie zal plaatsvinden? Volgens Els van de Ven en  collega Mat Josquin valt het met het sleutelen wel mee. “Fotonica en vision hebben per definitie veel raakvlakken. Maar ook binnen de mechatronica zal fotonica een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het is echter niet zo dat we de twee evenementen willen integreren. Elk blijft met behoud van eigen identiteit zijn eigen lezingenprogramma en eigen beursvloer houden. Wel hopen we dat het parallel plaatsvinden de nodige synergie en kruisbestuiving oplevert en de nieuwsgierige bezoeker ook eens een kijkje bij de buren neemt”, aldus Van de Ven.

Kraamkamer
Volgens Josquin, al enkele jaren verantwoordelijk voor het Fotonica evenement, groeit de industriële relevantie van fotonica met de dag en is de tijd rijp het academische imago af te schudden. “Een jaar of acht geleden werden we als Mikrocentrum benaderd om in het kader van het IOP programma Photonic Devices een evenement te organiseren. Het wetenschappelijke gehalte was destijds erg hoog. En hoewel de wetenschap bij fotonica altijd een belangrijke rol zal blijven spelen, hebben we vorig jaar met het aflopen van het programma de weg ingezet om meer te kijken naar de waardeketen. Fotonica niet als technologie, maar als enabler. Willen we het maximale uit fotonica halen dan moeten we de industrie verleiden een kijkje in de kraamkamer te nemen en hun vervolgens op een creatief spoor zetten. Of het nu gaat om spectaculair spectrometrisch onderzoek, of de ontwikkeling van chips op basis van integrated photonics, fotonica heeft veel te bieden. En wil de Fotonica bezoeker weten waar men in de industrie tegenaan loopt, dan is die bij Vision, Robotics & Mechatronics aan het juiste adres.”

Zowel Vision, Robotics & Mechatronics als het Fotonica evenement zullen op 11 en 12 juni in Koningshof in Veldhoven plaatsvinden. Beide evenementen zijn gratis te bezoeken.

www.vision-robotics.nl

www.photonics-event.nl

 

 

Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen, wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM-er of als toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en/of de procesindustrie in Nederland en/of België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waarbij de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staan. De belangrijkste activiteiten hierbij zijn de diverse Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO) en Engenia (HBO+/Ac) opleidingen, diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 550 high tech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5000 bedrijven en 20000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven