Ga naar hoofdinhoud

Verdiepingscursus Corrosie

Algemene informatie

Datum
dinsdag 8 oktober
Locatie
Utrecht

Centrum voor Natuur & Techniek van Hogeschool Utrecht heeft Hans Christ, directeur en eigenaar van Christ Special Alloys in Maarssen, aangesteld als cursusleider voor de Verdiepingscursus Corrosie. Zijn expertise reikt, zoals hij zelf zegt: “from liquid metal to finished product, van smeed- en gietdelen en halffabricaten tot volledig bewerkt product uit metalen van staal tot exoten.”


Corrosie kost ons allemaal veel geld: ieder jaar gaat er zo’n 4% van het BNP door verloren. En dat terwijl corrosie vaak met betrekkelijk eenvoudige middelen voorkomen of bestreden kan worden. Goede corrosiekennis levert dus direct geld op en werkt kostenbesparend voor uw organisatie.
De cursus wordt met de nieuwe cursusleider in een nieuw jasje gegoten. “Ik heb mij ten doel gesteld om de cursus meer op de praktijk af te stemmen. Wat is de achtergrond van de cursisten en met name uit welke industrie komen zij? Corrosie is nog steeds één van de meest onderschatte problemen en kapitaalvernietiger in onze huidige maatschappij. Ik hoop op deze manier een impuls te geven voor het mooie en zeer interessante vakgebied van de metaalkunde en met name corrosievraagstukken.”, aldus de nieuwe cursusleider.


De cursus is speciaal gemaakt voor ontwerpers, constructeurs, materiaalkundigen, inspectie- en keuringsdeskundigen, technici onderhoud en/of instandhouding, technici (niet-destructief) onderzoek op hbo-niveau. De cursus vindt plaats in Utrecht en begint op 8 oktober met een deel basiskennis Metaalkunde. Daarna krijgen de deelnemers in zo’n 15 weken achtereenvolgens de onderwerpen: corrosiemechanismen, corrosiepreventie en -bestrijding, scheurvormende corrosievormen en methoden van schadeanalyse. De cursus wordt afgesloten met een deel over deklagen.


Meer over de cursus is te lezen op de webpagina: www.cvnt.nl/corrosiebestrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven