Usetec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Usetec

Algemene informatie

Datum
maandag 22 april t/m donderdag 25 april 2013
Locatie
Keulen (D)

Wereldbeurs voor gebruikte machines in april 2013

 

Na de succesvolle tweede editie van de wereldbeurs voor gebruikte machines in maart van dit jaar opent de USETEC in 2013 weer in april haar deuren.

De USETEC 2013 vindt plaats van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april 2013. De beurs zal worden gehouden in de Nordhallen van de Keulner Messe, hal 6, inclusief het aangrenzende buitenterrein.

 

De USETEC sluit hiermee aan op de parallelle internationale vakbeurzen “Hannover Messe” en “Bauma/München”. Bezoekers uit het buitenland kunnen hierdoor mooi een bezoek aan meer beurzen combineren. “Wij zien al sinds enige jaren dat bezoekers uit het verre buitenland geïnteresseerd zijn in meerdere machinecategorieën die op de USETEC te vinden zijn; zij komen in feite met een boodschappenlijstje naar Duitsland. Door deze beurzen achter elkaar te laten plaatsvinden, kunnen in één reis meerdere bezoeken worden gecombineerd. Na de USETEC gaat menige inkoper graag nog even bij één of meer exposanten op bezoek om de gewenste machine te inspecteren en de deal te sluiten”, weet Florian Hess te vertellen. Hess GmbH in Weingarten/Baden is van meet af aan de drijvende kracht achter de USETEC.

 

Op het buitenterreinvan de USETECworden vele mobiele werktuigen en verrijdbare machines tentoongesteld, zoals generatoren, compressoren, heftrucks, bouwmachines en landbouwmachines. Door de beurs in april te houden kan met name deze categorie exposanten betere presentatieomstandigheden verwachten. Hierdoor kunnen in de Duitse Domstad de beste zaken zowel “binnen als buiten” worden gedaan.

 

De branchesponsorvan de USETEC, de vakvereniging van machine- en werktuigengroothandel (FDM), staat positief tegenover de nieuwe planning in april. “Onze leden zijn gelukkig met de planning in april. Goede omstandigheden voor zowel binnen als buiten de hal zijn zeer belangrijk, want de diversiteitvan de USETECmaakt de beurs heel bijzonder”, zegt Kurt Radermacher, directeurvan deFDM.

 

Het aanbodvan de beursomvat nagenoeg alle tweedehands machines en materieel voor alle industriële bedrijfstakken – variërend van werktuigmachines in de metaal- en houtbewerking tot de kunststofbewerking, bouwmachines, landbouwtechniek en drukkerij- en voedingsmiddelenmachines. Het aanbodvan de USETECwordt gecompleteerd met professionele dienstverlening, van revisie tot expeditielogistiek en natuurlijk op het vlak van slijtdelen en reservedelen. Want  werktuigmachines hebben niet alleen goed onderhoud nodig; ze kunnen ook niet worden ingezet voor de fabricage zonder goede gereedschappen.

 

De USETEC vindt plaats van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april 2013 in de Kölnmesse.

 

DUMA

De Koninklijke Metaalunie branchegroep DUMA (Dutch Used Machinery Association) verenigt bedrijven die zich richten op handel in en remarketing van gebruikte machines en technische bedrijfsmiddelen. DUMA lidbedrijven leveren toegevoegde waarde aan gebruikte machines door middel van: revisie en/of onderhoud, taxatie, upgrading,

de-/remontage, aftersale service en het houden van machines in voorraad. Een aanzienlijk deel van de omzet wordt behaald uit export of lidbedrijven hebben de intentie op korte termijn te gaan exporteren.

 

Meer informatie: www.duma.biz of Gerwin Klok, branchemanager DUMA, 030–605.33.44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven