Toeleverbeurs Midest • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toeleverbeurs Midest

Algemene informatie

Datum
dinsdag 17 november t/m vrijdag 20 november 2015
Locatie
Parijs (F)

Terwijl de industrie overal, en vooral ook in Frankrijk, sinds het begin van het jaar weer wat opleeft, vindt de 45ste editie van de MIDEST, mondiale vakbeurs voor alle know-how van de toeleveringsindustrie, van 17 t/m 20 november plaats in Parijs. Een unieke kans voor vakbezoekers om deze opleving te beleven in de wandelgangen van de vakbeurs en om zich voor te bereiden op een positieve toekomst.

 

De MIDEST wordt meer dan ooit tevoren door de branche beschouwd als een efficiënt hulpmiddel om hun activiteiten te ontwikkelen door de contacten met de bezoekers, maar ook als steun bij de veranderingen en grote omwentelingen die de industrie momenteel ondergaat.

 

Vanuit dit laatste standpunt heeft de beurs dit jaar zijn programma van lezingen en evenementen sterk uitgebreid. Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer de gebruikelijke hoogtepunten: de awards voor industriële toelevering, de enige prijs ter wereld die uitsluitend wordt uitgereikt aan bedrijven, spelers en aan de knowhow van de bedrijfssector, de business meetings, de tv-uitzendingen…

 

 

Evenementen geworteld in het heden… met het oog op de toekomst

 

De MIDEST heeft dit jaar zijn programma van lezingen en evenementen rond de hoofdthema’s van de markt sterk uitgebreid: industrie van de toekomst, werkgelegenheid/opleidingen, bedrijfseconomie, trends/innovaties.

 

  • De lezingen

 

Investeringen, de ontwikkeling van de betrekkingen tussen toeleveranciers en hoofdaannemers, samenvoeging van bedrijven, economisch herstel, werkgelegenheid en opleidingen, robotisering, additieve fabricage en zelfs energie-efficiëntie zijn enkele thema’s die zullen worden besproken.

 

De tv-uitzendingen, dit jaar gezamenlijk met de conferentieruimte, zullen de grote huidige spelers van de industrie ontvangen die op de beurs aanwezig zijn: deze hoogtepunten kunt u bekijken op de website www.midest.com site en op de YouTube-zender MIDEST TV.

 

Het CETIM (Centre technique des industries mécaniques – Technisch centrum voor industriële mechanica) zal ook dit jaar weer zijn zeer populaire flash-conferenties houden op het Mechanicaplein in samenwerking met de Bond van Mechanische Industrie (FIM).

 

  • De evenementen

 

Op woensdag wordt een speciale dag georganiseerd in samenwerking met Fabrique de l’Industrie en met medewerking van vele partners, rondom de hoofduitdaging van werkgelegenheid en opleidingen, waar industriëlen en jongeren uit het beroepsonderwijs elkaar kunnen ontmoeten.

Voor het eerst zal MIDEST ook vier informatiestands installeren over respectievelijk de industrie van de toekomst, de additieve fabricage, werkgelegenheid/opleidingen en de Awards voor industriële toelevering.

Daarnaast zijn er de Awards voor industriële toelevering waar de producten met de beste kwaliteit worden bekroond.

Tijdens de zakelijke bijeenkomsten B2fair – Business to Fairs, tenslotte, kunnen er contacten worden gelegd tussen onderaannemers of/en aannemers die zijn geïnteresseerd in concrete partnerschappen in een bepaalde bedrijfssector, markt of geografisch gebied.

 

Data                                                     van dinsdag 17 tot vrijdag 20 november 2015

Plaats                                                  Expositiecomplex Paris Nord Villepinte – Hal 6 – Parijs – Frankrijk

Exposanten 2014                            1.678 exposanten uit 45 landen

Bedrijfstakken                                 Verwerking van metalen,

Verwerking van plastic, rubber, composieten,

Verwerking van hout en andere materialen,

Elektronica en elektriciteit,

Behandeling van oppervlakken, warmtebehandelingen en afwerkingen,

Technisch textielen (nieuw),

Additieve fabricage (nieuw),

Industriële bevestigingsmiddelen,

Diensten aan de industrie,

Industrieel onderhoud

Verwacht aantal bezoekers       40.000 vakbezoekers uit 80 landen

Website                                             www.midest.com

Informatie                                         Tel.: + 33 (0)1 47 56 21 66 – info@midest.com

De MIDEST 2015 vindt tegelijkertijd plaats met de MAINTENANCE EXPO, de vakbeurs voor industrieel onderhoud, en de TOLEXPO, de internationale beurs voor de productie-uitrusting voor het verwerken van bladmetaal, metaal op spoelen, buizen en profielen. Ook wordt de vijfde jaargang van MIDEST MAROC gepresenteerd, dé industriële bijeenkomst van Marokko, die van 9 tot 12 december in Casablanca plaatsvindt rond zes grote bedrijfstakken: werktuigmachines,  toeleveringsindustrie, kunststoffenverwerking, diensten, elektronica en de plaatijzerindustrie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven