Toeleverbeurs FMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toeleverbeurs FMB

Algemene informatie

Datum
woensdag 5 november
Locatie
Bad Salzuflen (D)

10 jaar FMB – De toeleverancierbeurs voor de machinebouw

 

Dit jaar is een jubileumjaarAls de FMB op 5 november weer haar deuren opent in het Bad Salzuflen Exhibition Centre, viert beursorganisator Clarion Events Deutschland tegelijkertijd een jubileum: het wordt namelijk de tiende FMB op een rij. De beurs is vanaf het begin continu gegroeid. Vorig jaar presenteerden zo’n 400 exposanten hun bedrijf en daarbij toonden ze een breed scala van componenten en diensten voor de machinebouw. Dit jaar zal dit aantal nog groter zijn.

 

Toen de FMB werd opgericht, was het idee om een groot aantal bedrijven in de machinebouw in Oost-Westfalen-Lippe (OWL) in contact te brengen met efficiënte toeleveranciers. Hans-Dieter Tenhaef, directeur van het bedrijf Moderne Industrie Technik GmbH, was destijds één van de drijvende krachten – in samenwerking met het initiatief ´OWL Maschinenbau´: “OWL is de thuisbasis van ongeveer 400 bedrijven die actief zijn in de machinebouwsector, de elektrische en elektrotechnische industrie en in de toeleveringsindustrie voor de automotive, die samen aan circa 80.000 mensen werkgelegenheid bieden en jaarlijks een omzet genereren van ongeveer 16,5 miljard euro.”

 

Even goed namen in totaal 184 exposanten deel aan de eerste FMB in 2005, en zowel de bezoekers als de exposanten waren zeer tevreden over het verloop van het event. Hoewel het concept van de beurs vervolgens voortdurend verder ontwikkeld is, is aan de belangrijkste kenmerken van de beurs niets veranderd. Christian Enßle, Show Manager FMB bij Clarion Events: “Het focus van de FMB is niet presentatie, maar eerder discussie. Specialisten uit een brede range sectoren komen hier samen voor een gerichte uitwisseling van ideeën over gezamenlijke projecten die alle mogelijke aspecten van de aan de machinebouw toeleverende industrie betreffen.”

 

De beurs omvat het complete spectrum van de toelevering van componenten voor de machine- en installatiebouw: Aandrijf- en besturingstechniek zijn even sterk vertegenwoordigd als handling- en montagetechniek, metaalbewerking en kunststofverwerkende bedrijven, naast gekwalificeerde dienstverlenende bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van de productontwikkeling.

 

Het uitgebalanceerde karakter van het FMB concept wordt benadrukt door exposanten als Beckhoff, Bosch Rexroth, Dreckshage, Ferchau en MSF-Vathauer, die sinds de start in 2005 aan alle negen edities hebben deelgenomen en ook voor 2014 weer hun standruimte hebben geboekt.

 

Inmiddels omvat de focus van de FMB ook regio’s buiten de grenzen van Oost-Westfalen-Lippe en trekt de beurs bezoekers uit de hele noordelijke helft van Duitsland en uit de buurlanden.

 

De FMB beurs zal zich dit jubileumjaar op zijn best presenteren. Christian Enßle: “Het aantal inschrijvingen en reserveringen is groter dan vorig jaar, we zijn er in geslaagd 42 nieuwe exposanten voor het evenement over de streep te trekken. Het gaat hierbij om bekende bedrijven als Balluff, Deprag Schulz, Eisele Pneumatik, MS Plus Automatisering en Schunk. Bovendien zullen er nieuwe gezamenlijke stands en speciale shows te zien zijn.”

 

Een actuele lijst van FMB exposanten kan gedownload worden op www.fmb-messe.de

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven