Themadagen Landré • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Themadagen Landré

Algemene informatie

Datum
woensdag 3 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2012
Locatie
Vianen

Van product naar productie, sneller schakelen in de keten

 

Themadagen bij Landré op 3 en 4 oktober in Vianen

 

Vianen (Utr), 12 sept. 2012 – Landré, leverancier van productietechnologieën voor de metaal- en kunststofbewerking en additive manufacturing organiseert op woensdag 3 en donderdag 4 oktober een tweetal themadagen voor de maakindustrie.

Tijdens deze dagen wil Landré bedrijven die zich bezighouden met productontwikkeling en productie laten zien hoe je met de huidige innovaties de time-to-market verder kunt verkorten. Landré bedient met meerdere specialismes in huis het gehele traject van ontwerpen, prototyping, verspanen, plaatbewerken en selective laser melting. Deze disciplines staan dan ook centraal tijdens de themadagen op 3 en 4 oktober aanstaande.

 

De markt wil producten steeds sneller op de markt kunnen brengen. Dat vraagt om sneller schakelen tussen de verschillende disciplines in de hele keten. Aan de productiekant kan al een forse tijdwinst worden behaald door inzet van de nieuwste erodeer-, frees- en draaitechnologie. Maar in de geboortefase, van concept tot definitief ontwerp, valt zeker nog veel tijdwinst te behalen. Ontwerpen snel modeleren met 3D-printers is daarbij één van de oplossingen. Slim gebruik van CAD data voor het productietraject een goede tweede. Landré zal beide oplossingen tijdens de themadagen tonen.

 

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling is daarnaast het produceren van producten uit metaalpoeder met behulp van de CONCEPTLaser 3D-printers. De selective laser melting technologie maakt het mogelijk zonder materiaalverlies, metalen  componenten te maken die met de bestaande erodeer- en freestechnologie niet gemaakt kunnen worden. Juist voor de high-tech suppliers biedt deze jonge technologie nieuwe groeikansen.

 

De themadagen vinden plaats in de demoruimte van Landré, waar tevens kantpersen, lasers, ontbraammachines, draai- en freescentra en draadvonkmachines bedrijfsklaar staan opgesteld.

 

Locatie           : demoruimte Landré, Lange Dreef 10, NL-4131 NH Vianen

Tijdstip             : woensdag 3 en donderdag 4 oktober 2012, 15.00 – 21.00 uur

Aanmelden via: info@landre.nl

 

Nadere info:

info@landre.nl

www.landre.nl

T: +31 (0)347 329 329

F: +31 (0)347 329 330

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven