Themadag Spectrometrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Themadag Spectrometrie

Algemene informatie

Datum
dinsdag 9 oktober
Start
09:45
Eindigt
17:00
Locatie
Apeldoorn

Nieuwe toepassingen van spectrometrie

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de themabijeenkomst “Nieuwe toepassingen van spectrometrie”. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en diverse workshops kunt u als deelnemer kennis maken met optische spectrometrie en inzicht krijgen in de toepassingen voor de toekomst en wat deze technologie voor uw bedrijf kan betekenen. U krijgt op deze dag volop kans om zelf met spectrometrie te experimenteren.

Dankzij ontwikkelingen binnen de Fotonica biedt optische spectrometrie tegenwoordig low cost oplossingen voor zeer uiteenlopende toepassingen, waar men vroeger was aangewezen op dure en tijdrovende laboratoriumanalyses.
Spectrometrie maakt het mogelijk om de chemische samenstelling van een product te bepalen door het licht te analyseren in het UV-, zichtbare en infrarode gebied. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor kwaliteitscontrole of procesbewaking. Voorbeelden van toepassingen zijn te vinden in de:

  •     Agrarische sector: veeteelt, groente-, fruit- en boomteelt
  •     Voedselsector: in-proces meten van vleeskwaliteit (smaak- en geurstoffen)
  •     Medische sector: diagnostiek (bloedanalyse) en forensisch onderzoek
  •     Milieutechnologie: meting van luchtkwaliteit (fijnstof) en bodemonderzoek

Deze dag biedt ervaren gebruikers, maar ook andere geïnteresseerden, voldoende mogelijkheden om kennis uit te breiden en nieuwe ervaring op te doen. U krijgt tevens de kans om zelf te meten en te experimenteren.
Het programma biedt alle ruimte voor het stellen van vragen. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer gratis! een iSPEX-opzetstuk voor de Iphone, waarmee u uw toestel in een ware fijnstofmeter verandert. Bijdragen aan het programma worden geleverd door Amsterdam Medisch Centrum, Wageningen Universiteit, RIVM, Universiteit Leiden en Avantes. Klik hier voor het volledige programma van de dag.

Wilt u ook ontdekken welke rol spectrometrie in uw bedrijf zou kunnen spelen? Schrijf dan nu in!

De organisatie van de themadag is in handen van Mikrocentrum en Photonics Cluster Netherlands (PCN).
Avantes, producent en ontwikkelaar van miniatuur-spectrometers is onze gastheer voor deze themadag. U krijgt een kijkje in de keuken van deze internationale onderneming die haar wortels heeft in Nederland.
Agentschap NL ondersteunt de themadag financieel vanuit het IOP Photonic Devices. Hierdoor zijn de kosten voor deelname laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven