Ga naar hoofdinhoud

TechDay lijmtechnologie

Algemene informatie

Datum
donderdag 31 oktober t/m vrijdag 1 november 2013
Locatie
Rotterdam

Op 31 oktober a.s. vindt de TechDay over lijmtechnologie in de foodprocessing en de productietechnologie plaats. Deze TechDay voor machinebouwers en metaalbewerkers wordt gehouden op de RDM Campus te Rotterdam. Graag nodig ik u namens het bestuur uit voor deze boeiende en afwisselende middag.

 

/Heeft lijmtechnologie de toekomst?//

Steeds vaker vervangt of combineert de lijmtechniek in de industrie de traditionele verbindingsmethoden zoals schroeven, (vast)klinken of lassen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennis nemen van innovaties en mogelijkheden met lijmtechnologie en u daardoor laten informeren over kansen en bedreigingen die dit biedt danwel laten inspireren hoe u bij uw eigen productielijn tot vernieuwing kan komen. Daarnaast kunt u netwerken met de aanwezige ketenpartners van GMV (de branchevereniging van fabrikanten van machines voor de voedings- en genotmiddelenindustrie, verpakkingsmachines en biobased systems) en de BTF (bakkerij-toeleveranciers).

 

Op het programma staan o.a. presentaties van diverse bedrijven uit de keten. Na de pauze kunt u deelnemen aan drie verschillende workshops en ervaren wat lijmtechnologie daadwerkelijk inhoud. Tijdens de lunch, pauze en netwerkborrel is er volop gelegenheid om met de sprekers en met elkaar over het onderwerp te discussiëren.

 

/Programma//

12.00 uur             Ontvangst met lunch

 

12.30 uur             Welkomstwoord door Chantal Baas, directeur GMV en FPT-VIMAG & Paul de Weert, business manager bij Henkel

 

13.00 uur             Dhr. H. Konings van het Antwerpse trend – en onderzoeksbureau Pocket Marketing/nXT

Herman Konings,1964,is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. In zijn rol als veranderingspsycholoog en visionair voert hij diverse opdrachten uit voor voor bedrijven zoals Foodservice Network Nederland, Deli XL, Unilever Food Solutions, Danone, maar ook voor de bakkerijsector in Nederland.

 

 

 

13.30 uur             Dr. E.J. A. Roebroeck van het bedrijf Lgem

De heer Roebroeck heeft meer dan 20 jaar ervaring in toegepast onderzoek en ontwikkeling in de tuinbouw en agrarische sector. Achtergrond in de microbiologie, plantaardige wetenschap en genetica. LGem is het eerste Nederlandse bedrijf dat gesloten fotobioreactoren gebruikt om microalgen te produceren op commerciële schaal. Sinds 2007 zijn gevriesdroogde algen geproduceerd en verkocht over de hele wereld als een voedingssupplement.

 

14.00 uur             Dr. M. Tönniessen van het bedrijf Henkel

Vanuit de verpakkingstechnologie is Monika Töniessen een specialist op het gebied van lijmtechnologie in food & beverage environment. Zij is expert op het gebied van wettelijke eisen voor de verpakking van levensmiddelen alsmede de risicobeoordelingen. Waar ligt de parallel voor de machine & equipmentbouwer? Monika is lid en initiator van Kennisplatform “Food Safe Packaging Portal Europe”. Als grootste lijmfabrikant heeft Henkel een grote ervaring op dit gebied.

 

14.30 uur             Pauze

 

15.15 uur             Workshops

De techniek in de praktijk: demonstratie en praktijktoepassing in het lijmlab

 

16.45 uur             Afsluiting

17.00 uur             Netwerkborrel

 

 

Deze TechDay wordt georganiseerd door GMV in samenwerking met het bedrijf Henkel, toonaangevend op het gebied van kleefstoffen, afdichtingmiddelen en producten voor oppervlaktebehandeling. Voor dit seminar worden leden van de drie brancheorganisaties FPT-VIMAG, GMV en de BTF uitgenodigd.

 

/Aanmelden//

Via deze  link kunt u zich aanmelden. Als u op het aanmeldingsformulier aangeeft dat u lid bent van FPT-VIMAG, dan worden de meeste gegevens automatisch ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven