Symposium informeel leren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Symposium informeel leren

Algemene informatie

Datum
donderdag 28 november
Start
16:00
Eindigt
21:00
Locatie
Maarssen

Op donderdag 28 november organiseert TechniekTalent.nu een symposium over informeel leren tussen generaties op de werkvloer in de technische sector.

Informeel leren wordt vaak gezien als eenrichtingsverkeer waarbij de jongere werknemer een ervaren mentor krijgt die hem de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Tijdens dit symposium laat TechniekTalent.nu zien dat deze traditionele visie op informeel leren moet worden herzien. Immers, niet alleen jongeren kunnen van ouderen leren, maar ook andersom. Daarnaast is een werkomgeving met een open leercultuur cruciaal voor het behoud van jonge werknemers.

 

Gastsprekers zoals veranderkundige en generatie-expert Aart Bontekoning en zijn generatietheater geven inzicht in samenwerkende generaties op de werkvloer. Bontekoning laat zien hoe de krachten van iedere generatie kunnen botsen of juist een productieve werkchemie opleveren. Tijdens een viertal inspiratiesessies wordt vervolgens dieper op de materie ingegaan.

 

Het benutten en overdragen van de kennis van medewerkers is een waardevolle vorm van talentbehoud. Het gaat hierbij niet alleen om het vasthouden van de kennis van ervaren medewerkers, ook jonge medewerkers brengen eigen kennis en vaardigheden mee. Met dit symposium wil TechniekTalent.nu inzicht geven in de wijze waarop u informele kennisoverdracht tussen generaties op de werkvloer kunt stimuleren.

 

Het symposium is bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders, managers, hoofden P&O en leden- of opleidingsadviseurs in de technische sector.

 

Voor meer informatie en inschrijven:

http://www.techniektalent.nu/pagina.php?main=techniek-talent-&onderdeel=symposium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven