Ga naar hoofdinhoud

Slag om technisch talent

Algemene informatie

Datum
donderdag 28 maart t/m vrijdag 29 maart 2013
Locatie
Houten

Het tekort aan technisch talent bedreigt de toekomst van de technische sector.


Ondanks de stijgende werkloosheid en de aanhoudende financiële crisis, vormt het tekort aan technici een bedreiging voor de groeiambities van bedrijven. Dit sluimerende probleem zet de economische groei van Nederland onder druk. Hoe kan bedrijfsspecifieke vakkennis in tijden van vergrijzing worden behouden? Hoe kan men iedere order bedienen met gebrek aan mankracht? Hoe wordt jong talent behouden en betrokken in de industrie en techniek?


Onder meer deze vragen zullen uitgebreid aan de orde komen tijdens het congres De slag om technisch talent op 28 maart in Hotel Houten.  “Aan actuele aanknopingspunten geen gebrek voor een essentieel congres over het tekort aan technisch personeel”, aldus Paul Emons, directeur van Reed Business Opleidingen. “In Den Haag en Brussel worden dagelijks beslissingen genomen die een grote impact zullen hebben op onder meer de technische en industriële sectoren. Des te meer reden om alle partijen bijeen te brengen op een congres om gezamenlijk oplossingen te vinden voor behoud van vakkennis en het werven van nieuw technisch talent.”

 

Techniekpact

Het congres op 28 maart wordt geopend door Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. Hij zal toelichting geven op het Techniekpact van Minister Kamp. Dit Techniekpact is een initiatief van het kabinet om samen met werkgevers, het onderwijs en de vakbeweging een pact te sluiten dat de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector moet versterken en het tekort aan technisch personeel moet tegengaan.

 

Expertsprekers

Tijdens het congres De slag om technisch talent gaan diverse experts in op oplossingen voor het tekort aan technisch personeel. Harry de Vos vertelt hoe ASML technisch personeel rekruteert in een krappe arbeidsmarkt. Arbeidsmarktcommunicatie expert Martijn Hemminga laat zien hoe werving strategisch kan worden ingezet en senior raadsmedewerker Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid Luc Rietveld licht toe welke rol de overheid kan spelen om de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor kenniswerkers samen te brengen. Wouter Vlasblom (Siemens Nederland), Frank Schoof (Croon Elektrotechniek) en Alfred Boot (Dura Vermeer Groep) gaan onder leiding van Tom van ’t Hek een rondetafelgesprek aan.

 

Praktische workshops
TechniekTalent.nu geeft een workshop over de belevingswereld van jongeren en hoe je hen kunt bereiken en enthousiasmeren voor de technische sector. Kenteq zal juist in gaan op kennisbehoud middels een ePortfolio, Reed Business Opleidingen bespreekt de terugkomst van de bedrijfsschool en Continu bediscussieert hoe technische bedrijven geschikte kandidaten kunnen vinden. Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group  gaat in op internationaal werven en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA licht de ambitie #4op10 toe: hoe de maatschappij kan bereiken dat straks 40% van de afgestudeerden een technische studie heeft genoten.

 

Partners
Het congres De slag om technisch talent is een initiatief van Reed Business Opleidingen. Continu is partner van het congres. De mediapartners zijn P&Oactueel, Flexmarkt, Technisch Weekblad en Telegraaf Arbeidsmarkt. Het congres wordt ondersteund door de kennispartners NRTO, KIVI NIRIA, TVVL, TechniekTalent.nu en Acuteq.

 

Voor meer informatie en het programma: www.deslagomtechnischtalent.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven