Robots en Drives & Motion • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robots en Drives & Motion

Algemene informatie

Datum
woensdag 18 januari t/m vrijdag 20 januari 2012
Locatie
Eindhoven

Op 18 en 19 januari trapt YASKAWA-MOTOMAN het nieuwe jaar af met een inspirerende show van technische noviteiten op het gebied van Robotics en Drives & Motion. Samen met verschillende partners zullen diverse nieuwe toepassingen en mogelijkheden worden getoond. Als locatie dient de unieke setting van het Evoluon in Eindhoven.

 

Op het gebied van Robotics wordt de nieuwe MPP3 Delta robot gepresenteerd, in combinatie met de gebruiksvriendelijke MOTOPick bedieningssoftware. Systeempartner ROBOMOTIVE zal de unieke “humanoïde” dubbelarmige SDA20 robot demonstreren, in combinatie met revolutionaire servo-gestuurde 3-vinger grijpers. Vision specialist Beltech toont een werkende robotapplicatie die voorzien is van 3D vision. Ook is er een robotopstelling te zien waarmee de nieuwe gebruiksvriendelijke MOTOPal software wordt gedemonstreerd, voor het eenvoudig genereren van palletiseerprogramma’s. Off-Line programmering kan op dit evenement ook niet ontbreken, de mogelijkheden op dit gebied worden getoond door AlmaCam vertegenwoordiging Produlas. ZVS Techniek presenteert een uitgebreid overzicht van robotgrijpers en toolwisselsystemen. Tenslotte zal TiViPe de unieke NAO robot tonen in combinatie met geavanceerde software.

 

De YASKAWA Drives & Motion divisie zal ook een aantal interessante demonstraties geven van nieuwe mogelijkheden. “Green Automation” is een hoofdthema bij de innovatieve ontwikkelingen binnen YASKAWA, een voorbeeld hiervan is de Matrix Converter die wordt getoond die energie teruglevering naar het net mogelijk maakt. Verder is er een “Kynetic Energy Buffering” systeem aanwezig waarmee forse energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd. Een andere highlight is de presentatie van nieuwe generatie XYZ lineaire motoren in een gantry applicatie. MCA zal het het uitgebreide gamma van frequentieregelaars en servosystemen tonen, de nieuwe MP2300 multi-as controller en Elmore lineaire units.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven